Gang i boligmarkedet: Klaus flyttede til Pejrup på grund af det gode vand

Klaus stammer fra København og Maria er født i Århus. Nu regner de med at blive gamle sammen i Pejrup. Foto: Bent Warncke

Gang i boligmarkedet: Klaus flyttede til Pejrup på grund af det gode vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kitesurferen Klaus Marskot har netop købt ejendommen Sølvbjergvej 13 i Pejrup - dermed kom han og kæresten Maria tættere på det, de kalder Danmarks bedste kitesurfervand.

Pejrup: Der er mange gode grunde til at flytte til Faaborg-Midtfyn Kommune. Det ved alle vi, der bor her i forvejen. Men der er også grunde, som måske ikke lige ligger til højrebenet. Sådan én har Klaus Marskot (41), der netop har købt ejendommen Sølvbjergvej 13 i Pejrup sammen med kæresten Maria Fisker (42). Det trak nemlig ganske voldsomt i dem begge, at de ved at flytte til Faaborg-området ville komme tæt på det, Klaus kalder "Danmarks bedste vand for kitesurfere".

- Jeg har jo i de seneste 10 år ligget og kørt frem og tilbage mellem Faaborg og Thurø for at komme til at kitesurfe her. Stort set al min fritid har jeg brugt i Faaborg. Farvandet omkring Svelmø er jo fuldstændig suverænt for en kitesurfer som mig, fordi der næsten altid er fladt vand på den ene side af øen. Jeg har altid gerne ville bo hernede og helst tæt på Svelmø, fortæller Klaus.

Også farvandet omkring Dyreborg og i Helnæsbugten er yndede mål for kitesurfere, fortæller han.

- Surfere fra hele Fyn kommer herned for at dyrke deres sport, fortæller han.

Med til historien hører også, at han i de seneste to år har arbejdet som blikkenslager hos Dibbern VVS i Faaborg og nu får noget kortere vej til arbejdet.

Maria og Klaus nyder deres nye hjem i Pejrup, hvor de er kommet tæt på naturen. Foto: Bent Warncke
Maria og Klaus nyder deres nye hjem i Pejrup, hvor de er kommet tæt på naturen. Foto: Bent Warncke

Det gik pludselig stærkt

På Thurø, hvor Klaus har boet i de seneste 13 år, solgte han sit hus på 300 kvadratmeter for at rykke ind på blot 110 kvadratmeter i Pejrup. Dertil kommer cirka 75 kvadratmeter udhus, der fungerer som depot og værksted - og rygerum om vinteren.

Processen med at flytte blev speedet voldsomt op, da det viste sig, at huset på Thurø var let at komme af med.

- Vi har talt om at flytte i 4-5 år, og da vi så endelig fik os taget sammen, blev huset solgt på bare 12 dage. Så vi fik pludselig meget travlt med at finde noget nyt, fortæller han.

Inden valget faldt på Sølvbjergvej 13, havde parret også kigget på ejendomme i Korinth, Katterød og Diernæs.

- Vi ville gerne ud, hvor vi kunne få naturen så tæt på som overhovedet muligt. Det er jo naturen, der trækker os hertil. Det er et pragtfuldt område, og her har vi fundet et sted, hvor vi bor mit i det hele. Det er jo ingen tilfældighed, at sådan en som Jim Lyngvild vælger at bosætte sig her, siger Klaus.

Folk har budt velkommen

Ud over Klaus' tre delebørn på 8, 10 og 14 år har huset to andre fuldgyldige familiemedlemmer.

Simba, der er syv år gammel Rhodesian Ridgeback og snart tre-årige Orex, der er en Weimaraner.

Primært på grund af hundene er parret i gang med at afgrænse haven ud mod vejen med en lille jordvold og et hegn på toppen.

- Ejendommen er på 1550 kvadratmeter, og hundene skal de have lov til at løbe over det hele, uden at vi skal skal frygte, at de løber ud på vejen, fortæller Maria.

Og så skal VVS-eren i øvrigt til at lære at bruge et pillefyr.

- Ja, så jeg har fået ny hobby. Selvom jeg er VVS-er, er det noget helt nyt for mig. Hidtil har jeg kun sat dem op for folk, siger Klaus.

Parret har allerede hilst på en del af dem, der bor i Pejrup.

- Folk har været rigtigt søde og været forbi og budt os velkommen. Fra forsamlingshuset kom de med en blomst, og vi blev inviteret til generalforsamling, og det skal vi da med til. Vi skal op og sige dav til dem, der bor i vores by, siger Klaus.

Gang i boligmarkedet: Klaus flyttede til Pejrup på grund af det gode vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce