Filmen "Store vise sten", som fem drenge fra Carl Nielsen Skole står bag, skal repræsentere Faaborg-Midtfyn ved et stort, regionalt skolegalla 6. april.

Nr. Lyndelse: "Til sidst har filmen også noget af et vildt twist som vi ikke havde set komme og som gør den til en unik og en fortjent vinder".

Der er ikke sparet på roserne fra juryen i Edit24, der er en mobilfilmskonkurrence for børn og unge på Fyn. Juryen har kåret filmen "Store vise sten" som den bedste i Faaborg-Midtfyn i aldergruppen 6.-7. klasse. Filmen handler om to drenge, der møder det overnaturlige ude i en skov.

Om konkurrencen

EDIT24 er en mobilfilmkonkurrence for elever i 4.-7. klasse på skoler på Fyn, og projektet er del af "Film for børn og unge" under indsatsområdet "Fyn er Film" i Den Fynske Kulturaftale 2015-18.

Projektet er støttet af Kulturministeriet og FilmFyn.

Bag filmen står 12-årige Oliver Pedersen, der går i 6.A på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse. Sammen med fire klassekammerater, Jeppe, Kristian, Markus og Janus, har han skrevet, spillet, instrueret, filmet og klippet kortfilmen, der altså kan kalde sig Faaborg-Midtfyns bedste i sin aldersgruppe.

- En fra min gruppe har en Youtubekanal, og det var hans idé, vi brugte, fortæller Oliver Pedersen og tilføjer, at gruppen i fællesskab arbejdede videre med ideen.

Filmen er optaget på en Ipad, og drengene har brugt dansktimerne på at lave den.

Selvom Oliver Pedersen er tilfreds med filmen, kommer det bag på ham, at den endte med at vinde.

- Jeg synes, der var mange gode, siger Oliver Pedersen, der synes, det er sjovt at lave film. Dog ikke så sjovt, at han drømmer om en karriere i filmbranchen.

- Det tager for lang tid, smiler han.

Kortfilmen skal repræsentere Faaborg-Midtfyn til en stor, regional skolefilmfest, Den Fynske Galla, som foregår i biografen Scala i Svendborg 6. april.

Vinder blandt 4.-5. klassernes film i Faaborg-Midtfyn blev i øvrigt "Marsmanden og den magiske burrito", som er lavet af Eddie, Anders og Jacob fra 5. A på Øhavsskolen i Faaborg.

  • Af: