To unge mænd, anholdt for tre gaderøverier i Odense, er blevet varetægtsfængslet i fire uger

Odense/Nakkebølle: Tre gaderøverier på mindre end en halv time. Sådan lød sigtelsen mod to unge mænd, som blev anholdt mandag aften.

Begge har tilknytning til Småskolen ved Nakkebølle Fjord, en institution for utilpassede unge, og de var på vej tilbage til skolen, efter en tur til København, da de blev snuppet af politiet med tyvekosterne på sig.

Og det kommer til at vare lidt, inden de får lov til at vende tilbage Nakkebølle.

Den yngste, en 15-årige dansker af anden etnisk oprindelse, vedkendte sig under grundlovsforhøret, at han havde taget aktiv del i alle tre forhold. Det første fandt sted på Vindegade omkring klokken 20.30, hvor han truede en 24-årig til at udlevere en HTC smartphone og 50 kroner.

Blot fem minutter senere gik det ud over en anden 24-årig mand på Fisketorvet. Her truede den 15-årige røver - ifølge politirapporten - med at stikke den 24-årige ned, hvis ikke han afleverede sin iPhone 4S.

Sidste episode fandt sted på Gråbrødre Plads, hvor en 17-årig dreng fik frarøvet sin iPhone og et mindre pengebeløb.

- Jeg havde snakket med skolen. De ville ikke have at jeg kom tilbage. Jeg havde ikke spist hele dagen og havde ikke nogen penge. Hvad skulle gøre, forklarede den 15-årige under grundlovsforhøret.

Den 18-årige nægtede at have deltaget aktivt. Alligevel mente dommer Alex Nymark, at der var fremlagt tilstrækkelig dokumentation til at varetægtsfængsle begge i fire uger

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, fra tid til anden skriver jeg også bog- og cd-anmeldelser.

Mere om emnet

Se alle
13
Truede med vold: To unge gaderøvere anholdt med tyvekoster

Truede med vold: To unge gaderøvere anholdt med tyvekoster