Gårdejer er parat til at sælge jord


Gårdejer er parat til at sælge jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen næsten enig med Per Nordtorp om købet af 13 hektar jord, som skal omdannes til industriområde

RINGE: Interessen for at etablere virksomheder i Ringe er stor. Nu tyder meget på, at kommunen kan efterkomme den store efterspørgsel uden at gennemføre en ekspropriationssag mod gårdejer Per Nordtorp.

Kommunen var ellers indstillet på at tvinge gårdejeren til at sælge omkring 13 hektar landbrugsjord i den nordlige del af Ringe, fordi han og kommunen ikke kunne blive enige om en pris for arealet. Derfor besluttede kommunalbestyrelsen før jul at tage de indledende skridt til en ekspropriation.

I april skulle politikerne så endelig beslutte, om de skulle tvinge gårdejeren til at afstå sin jord, men sagen er aldrig landet hos politikerne. Ifølge fagchef i Faaborg-Midtfyn Kommune Preben Mørkhøj så har det sin forklaring.

- Sagen har trukket i langdrag, fordi vi prøver at tage hensyn til lodsejeren i sagen. Meget tyder på, at vi finder en løsning, som alle er tilfredse med, siger Preben Mørkhøj.

Tæt på enighed

Det springende punkt har været prisen, hvor gårdejeren forlangte en million kroner pr. hektar, mens kommunen ville betale 400.000 kroner. Derfor har det også været fremme, at Per Nordtorp muligvis var indstillet på at sælge jorden til virksomheder, hvis kommunen lavede en lokalplan, der gjorde det muligt. Hvad de to parter forhandler om i øjeblikket, ønsker fagchefen ikke at oplyse.

- Hele sagen er lidt anderledes, men det vigtigste er, at formålet og hensigten bliver opfyldt. Om det sker på den ene eller anden måde er ligegyldigt, bare aftalen bliver landet det rigtige sted, fortæller Preben Mørkhøj.

Gårdejer Per Nordtorp er også meget tilbageholdene med oplysninger. Men han bekræfter, at han er tæt på at blive enig med kommunen om et salg af jorden.

Glad borgmester

- Den har fat i den lange ende, så der er jo ikke så meget at gøre. Men vi finder en løsning, så kommunen stort set får den jord, den ønsker, siger gårdejeren.

Det vækker glæde hos borgmester Bo Andersen (V), som dog ikke ønsker at kommentere sagen, så længe der ikke foreligger en endelig aftale.

- Det er og har været et positivt forløb. Men jeg har opfattelsen, at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt, siger borgmesteren.

Hvis alt går efter planen, så forventer fagchef Preben Mørkhøj, at kommunens køb kan behandles politisk efter sommerferien.

Gårdejer er parat til at sælge jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce