Gågade i Ringe: Ingen forskel at spore for julehandlen

Bymæglerne Bjarne Dyrehauge og Tine Lorentzen ved åbningen af gågaden i Ringe 1. december - eller skulle man kalde det lukningen af Algade. Foto: Kurt Rasmussen

Gågade i Ringe: Ingen forskel at spore for julehandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymæglere har svært ved at påvise en positiv effekt af gågadeforsøget i Ringe, hvor Algade blev lukket for biler tre weekender før jul. Bedre forberedelse er løsenet, hvis der skal komme en gentagelse.

Ringe: Blev gågaden i de tre weekender op til jul en gevinst for julehandelen i Ringe? Det spørgsmål er svært at få et entydigt svar på her først i januar, hvor de handlende dårligt har talt kassen op før udsalgstravlheden tager opmærksomheden.

Måske er bymægler Tine Lorentzens foreløbige konklusion egentlig ret præcis, når hun siger, at gågaden ikke har gjort nogen skade. Hun er netop ved at samle indtryk, så hun kan aflevere en evaluering af gågadeforsøget til kommunen, som betalte udgifterne til afspærring af Algade.

- Jeg har ikke hørt fra alle, for eksempel har jeg slet ikke fået tilbagemeldinger fra de torvehandlende endnu. Da forsøget begyndte skrev jeg til dem, at de skulle sige til, hvis de oplevede problemer på grund af gågaden. Når jeg ikke har hørt fra dem, så må det være udtryk for, at gågaden ikke har været til skade for dem, siger Tine Lorentzen.

- Fra folk på gaden har jeg fået positive reaktioner, mens modtagelsen blandt de handlende har været mere blandet, men ikke decideret negativ, siger bymægleren, der mener, at butikkerne gjorde, hvad de kunne for at sætte liv i gaden med vareudstilling og aktiviteter med det meget korte varsel, som de fik.

Hendes bymæglerkollega, Bjarne Dyrehauge, var en af de varmeste fortalere for at gå til biddet straks, da Søren Kristensen, formand for Teknik-og Miljøudvalget og borgmesterkandidat for Venstre, midt under valgkampen sagde ja til at sætte et gågadeforsøg på benene, hvis det rent praktisk lod sig gøre.

- Personligt synes jeg, at det var alletiders, Algade blev lukket, men det må kunne gøres mere smart. Det kan ikke være rigtigt, at der skal køre to mand fra Faaborg med et lille rækværk hver gang gaden skal spærres, siger Bjarne Dyrehauge, der kun har mødt èn negativ reaktion - en borger, som mente, at Ringe ganske enkelt er for lille til en gågade.

Muligheden for at vinde et juleshopper-gavekort trak mange mennesker til byen hver søndag i december, men mange forsvandt lige så hurtigt som de kom. Foto: Kurt Rasmussen
Muligheden for at vinde et juleshopper-gavekort trak mange mennesker til byen hver søndag i december, men mange forsvandt lige så hurtigt som de kom. Foto: Kurt Rasmussen

Juleboder i gaden

Sammen med afrapporteringen til politikerne vil Tine Lorentzen også spørge om muligheden for at opstille små bjælkehytter i forbindelse med julehandlen, som det kendes fra tyske julemarkeder - eller Nyborg, for den sags skyld.

Den slags boder kunne benyttes af byens foreninger, lokale eller tilrejsende handlende for at give stemningen et gran og gløgg-løft med flere oplevelser og aktiviteter for publikum.

- Vi kunne jo se, at der kom mange på Torvet, når der skulle trækkes lod om juleshopper-gavekort, men folk sivede hurtigt væk, når lodtrækningen var slut. Ved fælles hjælp kunne vi få folk til at blive i byen noget længere, mener Bjarne Dyrehauge, der tvivler lidt på hytterne, men gerne vil være med til at bringe foreningerne mere i spil med juleaktiviteter.

- Så kan de handlende koncentrere sig om at være gode ambassadører i deres butikker. Og så skal vi meget tidligere i gang. Julen skal planlægges, mens solen står højt på himlen, fastslår Bjarne Dyrehauge.

Og de to bymæglere er enige om, at det er en overvejelse værd næste gang at nøjes med gågade i to weekender for at koncentrere indsatsen. For eksempel trak det nye julemarked på Boltinggård først i december noget mere opmærksomhed end den nye gågade i Ringe.

Gågade i Ringe: Ingen forskel at spore for julehandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce