Flytning af turistkoneret sætter forstat sindene i kog. Borgere demonstrerede med skilte. Håndværkerne kom ikke
Faaborg: 20 faaborgensere tog kl. syv her mandag morgen opstilling foran Domhuset på Torvet i en aktion mod planerne om at flytte turistkontoret.

Stik mod et klart flertal af faaborgensernes vilje vil politikerne flytte turistkontoret fra Banegårdspladsen til Torvet. Håndværkerne er bestilt, og angiveligt skulle de i dag gå i gang med at bygge Domhuset om.

Derfor blev der i løbet af weekenden sat gang i en telefonkæde med det formål at samle mennesker til en fysisk blokade, som skulle stille sig i vejen for murere, tømrere og malere.

Nogen konfrontation kom det imidlertid ikke til, for håndværkerne dukkede ikke op.

- Måske har de lugtet lunten, ved vi er her og ønsker ikke at møde os, sagde musikeren Jan Valbak, som koordinerede aktionen sammen med formand for Faaborg Lokalråd, Svend Lund.

Lund havde fundet de skilte frem, der blev brugt ved den demonstration, der for få uger siden samlede 700 mennesker i en protestoptog.

Lokalrådsformanden var godt tilfreds med fremmødet:

- Det er tidligt mandag morgen, hvor folk skal på arbejde og har andre gøremål, og vi har ikke kunne nå at slå ret meget på tromme for aktionen, jeg synes det er flot.

Jan Valbak vil godt erkende, at aktionsgruppen tager håndværkerne som gidsler, hvis gruppen forhindrer dem i at passe deres arbejde:

- Men det de kan tjene på arbejdet her er pebernødder i forhold til de værdier, Faaborg mister ved at blive tromlet ned af nogle politikere fra Ringe.- Bliver du stående, hvis du bliver bedt om at flytte dig?- Det her er en fredelig aktion. Jeg ønsker ikke vold eller noget der minder om det. Kommer politiet og beder mig flytte mig, så gør jeg det. Hvis det er en håndværker, vil jeg stille mig i vejen og håbe, han vil overveje sagen og tale med sin mester om det. Hvis han skubber mig væk, må jeg acceptere det, men så langt tror jeg ikke, det kommer, siger Jan Valbak.

Han bebuder, at aktionsgruppen vil være klar på trappen til domhuset, hvis den får nys om, hvornår håndværkerne vil sætte i gang.
  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
Demonstranter for tidligt ude

Demonstranter for tidligt ude