Fyret efter arbejdsskade

Jan Larsen er blevet fyret som skraldemand, efter at han har meldt sig syg med en overbelastet hånd. Ledbåndene er så betændte, at han ikke kan bøje håndleddet.
Foto: Kim Rune

Fyret efter arbejdsskade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan Larsen fik ødelagt sin hånd som skraldemand. Da han var sygemeldt, blev han fyret - uden begrundelse

FAABORG-MIDTFYN: Jan Larsen, 47, sidder ved bordet og kigger på sin støttebindsindbundne hånd.

Han er arbejdsløs, sygemeldt og venter på at kunne blive opereret i sin hånd på mandag. Og så håber han på, at kommunen vil anerkende hans sygdom, så han kan få sygedagpenge.

Indtil i lørdags var han ellers skraldemand hos HCS og samlede affald ind i hele Faaborg-Midtfyn Kommune. Men for godt to uger siden sygemeldte Jan Larsen sig, fordi et ledbånd på venstre hånd var blevet så betændt, at han ikke længere kan bøje håndleddet. Hans læge har indstillet ham til operation og har anerkendt skaden som en overbelastningsskade fra skraldearbejdet.

I lørdags fik Jan Larsen så en fyreseddel med posten - uden nogen begrundelse.

- Onsdag i sidste uge blev jeg ringet op af en ansat ved HCS, som spurgte om noget ligegyldigt og derefter spurgte, hvordan det gik med mig. Da jeg sagde, at jeg venter på operation og derefter skal gå fire til seks uger, blev han stille. Og tre dage efter kom fyresedlen, hvor der bare står, at de opsiger samarbejdet, fortæller Jan Larsen.
Jan Larsen mener, at problemerne med hans hånd skyldes, at der er langt op i skraldebilen, og at han skal hoppe ind og ud ad bilen 300 gange om dagen.
Jan Larsen mener, at problemerne med hans hånd skyldes, at der er langt op i skraldebilen, og at han skal hoppe ind og ud ad bilen 300 gange om dagen.
Foto: tim visti

Ingen forklaring

Han har siden forgæves forsøgt at få en forklaring fra HCS - både fra hans overordnede i Odense og fra koncernens personalechef, som sidder i København.

- De siger bare til mig, at de ikke behøver komme med nogen begrundelse, men jeg er ikke i tvivl om, at det handler om, at de ikke vil betale sygepenge til mig i lang tid, siger Jan Larsen.

Han er sikker på, at ledbåndsskaden kom, fordi skraldebilerne er gamle og høje at kravle op i.

- Moderne skraldebiler er helt lave, så man ikke skal kravle op og ned hele tiden. Men dem her skal vi hive os op i 300 gange om dagen. Allerede efter to uger begyndte jeg at kunne mærke det i min hånd og sagde det videre. Men de har ikke gjort noget, og så har jeg arbejdet videre så godt, jeg kunne, siger han.
Jan Larsen
Jan Larsen, 47, har arbejdet som skraldemand for HCS i tre måneder.

I den tid har han hentet affald over hele kommunen på forskellige ruter. Omkring 300 skraldespande om dagen

Nu har han fået en arbejdsrelateret skade, hvor der er betændelse i hans håndled.

Efter to ugers sygemelding fik han et brev med en fyreseddel med posten i lørdags.

Kæmpede for jobbet

Jan Larsen har arbejdet for HCS-renovation i tre måneder, hvor der nærmest konstant har været problemer med blandt andet manglende arbejdstøj, uklare og skiftende ruter fra dag til dag, og et pres om at arbejde alt for meget, for at få kabalen til at gå op. Men i stedet for at sige op arbejdede han videre.

- Der var rigtig mange ting, der ikke fungerede. Men jeg kan egentlig godt lide jobbet og kan lide at komme ud til folk - også selv om en del af dem med rette er vrede på os. Så jeg har gjort, hvad jeg kunne for at ændre forholdene. Jeg har taget kontakt til fagforeningen og til kommunen, men der er ikke rigtig sket noget, siger Jan Larsen.

Men nu er han ikke i tvivl om, at han ikke skal tilbage til HCS.

- Jeg har været eksportchauffør i mange år, og skiftede for at kunne være noget mere hjemme. Men jeg har aldrig været så meget hjemmefra som i de seneste tre måneder. Så jeg vender nok tilbage som chauffør igen, når min hånd er blevet stærk nok igen. Jeg skal aldrig mere arbejde for HCS, siger han.

Stiftstidende har været i kontakt med Steen Rügge, der er leder af renovationsafdelingen i HCS. Men han ønsker ikke at kommentere personsager i pressen og vil derfor ikke udtale sig om, hvorfor Jan Larsen er blevet fyret.

Fyret efter arbejdsskade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce