22-årige Christian Wellendorf fra Falsled Kro vandt bronze ved VM i skills torsdag aften i Abu Dhabi.

22-årige Christian Wellendorf kan kalde sig verdens tredje bedste til sit fag, efter han torsdag aften fik en bronzemedalje ved det man kan kalde verdensmesterskabet for håndværkere - VM i skills. Det skriver Skillsdenmark i en pressemeddelelse.

Christian Wellendorf er oprindeligt fra Faxe Ladeplads, men er nu bosiddende i Faaborg og arbejder på Falsled Kro.

Interessen for gastronomien begyndte, da Christian Wellendorf som fire-femårig ung purk samlede bær i skoven med sine bedsteforældre og var på fisketure med sin far. Madinteressen har holdt ved og har udmøntet sig i, at han er blevet en yderst lovende kok, der siden juni har været kok på Sydvestfyn.

Det er dog et køkken, han må forlade i et års tid fra december. 1. december begynder forbederelserne frem mod den største konkurrence i kokkeverdenen, Bocuse d'Or, som bliver holdt i franske Lyon i januar 2019. Inden da venter et EM i 2018, der også fungerer som kvalifikation til Bocuse d'Or.

Christian Wellendorf skal være såkaldt commis for en af danmarks bedste kokke, Kenneth Hansen, der er den danske repræsentant ved Bocuse d'Or. De to får hjælp af Rasmus Kofoed, der tidligere har vundet Bocuse d'Or for Danmark og er medejer af den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

- Det skal være en læringsproces. Jeg får lov at stå med to af de dygtigste kokke i landet og verden, så det er kæmpe stort, siger Christian Wellendorf.

Som commis ved Bocuse d'Or skal man være under 23 år, og man er en slags højre hånd for den deltagende kok. Men opgaverne mellem Christian Wellendorf og Kenneth Hansen bliver fordelt ligeligt.

- Vi skal finde ud af, hvad mine og hans styrker er. Vi er et fælles hold, der skal få det til at gå op i en højere enhed. Personligt gælder det for mig om at suge til mig og vokse med opgaven, fortæller Christian Wellendorf.