Svend Erik Kling, der bor i Faaborg, er helt sikker på, at han en aften for en måned siden så en ulv komme løbende over vejen omkring Øster Hæsinge.

En aften, hvor Svend Erik Kling fra Faaborg var i gang med sit arbejde som buschauffør, oplevede han ifølge ham selv noget helt ekstraordinært.

Han var i gang med at køre sin rute fra Odense, og han kom på sin vej igennem Øster Hæsinge i nærheden af Faaborg.

Egentlig var det en meget stille aften, og Svend Erik Kling sad som den eneste i den store bus, mens mørket faldt på udenfor.

Men pludselig kunne han i lyskeglerne alligevel se noget, han aldrig havde set før.

- Der kom et dyr løbende over vejen. Det kom så lynhurtigt, at min første tanke var, at det var en ulv. Jeg kunne ikke forestille mig nogle andre dyr komme løbende så hurtigt på det sted der, fortæller Svend Erik Kling.

Ifølge buschaufføren lignede det en stor hund, der kom løbende over vejen. Men Svend Erik Kling er ikke i tvivl om, at det var en ulv, han så i lyskeglerne. Ifølge ham kan en hund ikke løbe så stærkt, som dyret, der sprang over vejen, kunne.

- Jeg er 100 procent sikker på, at det var en ulv. Det var det helt sikkert, siger han.

Holdt det for sig selv

Selvom Svend Erik Kling havde set et spektakulært syn, valgte han at holde observationen for sig selv.

- Hvis man siger, man har set en ulv, så spørger folk jo, om man har drukket. Jeg har ikke engang fortalt det derhjemme.

- Men da det så kom frem, at der har været en ulv her på Fyn, så er jeg dælme sikker på, at det var sådan en, jeg så, siger han.

At en ulv måske vandrer rundt på Fyn nu, huer ikke Svend Erik Kling.

- Min tanke er, at det er ubehageligt, hvis de kommer så tæt på, siger han.

I sidste uge blev det fastslået med sikkerhed, at der er fundet dna fra en ulv på et dødt rådyr, der blev fundet et ukendt sted på Fyn sidste år.

Men derudover er der altså endnu ikke bevis for, at der stadig er ulve på Fyn. Der er dog sket flere ulveobservationer på fynsk jord de seneste tre år.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
9
Håndværker i hønsegård: Jeg blev bidt af en ulvehund

Håndværker i hønsegård: Jeg blev bidt af en ulvehund

Ulve: Ulve hører ikke hjemme i Danmark

Ulve: Hvordan klatrer man med en rollator?