For seks år siden satte Hanne Korsdal Andersen sig i direktørstolen hos Ringe Maskinforretning. Hun har netop præsenteret regnskabet for 2016, som viser stor fremgang.

- Vi har faktisk solgt otte nye mejetærskere i år.

Hanne Korsdal Andersen viser vej gennem butikken og til værkstedet, hvor én af de solgte mejetærskere er ved at blive klargjort til kunde.

- Normalt sælger vi en fire-fem stykker, bemærker Hanne Korsdal Andersen med et smil på læben og tilføjer, at der i 2016 blev solgt 15 traktorer, som faktisk er det højeste antal i ti år.

Ringe Maskinforretning A/S

Adm. direktør Hanne Korsdal AndersenBestyrelse: Niels Erik Kildemoes (formand), Hans Sommerlund Andersen, Hanne Korsdal Andersen  I 1000 kr.                          2016      2015     2014Bruttofortjeneste:          16.735    15.345   15.014Årets resultat før skat:     2.756     1.649        639Årets resultat:                   2.148     1.255        490

Egenkapital:                     11.215   10.267     9.502

Også på redskabssiden kan hun melde om fremgang, så der er god grund til at smile for direktøren i Ringe Maskinforretning, 42-årige Hanne Korsdal Andersen.

Hun husker nemlig også finanskrisen, der gjorde det slemme ved mange virksomheder.

- Vi føler, at der generelt er mere vækst hele vejen rundt, og ja, vi er nok over den værste krise, så folk tør noget mere. Det, de ikke fik gjort dengang, det skal gøres nu, siger Hanne Korsdal Andersen.

Kernen er, at omsætningen er steget på nysalg af maskiner, reservedele og på værkstedet. Så det er faktisk alle tre ben, hvor der er fremgang

Hanne Korsdal Andersen, direktør Ringe Maskinforretning

Et blik på virksomhedens regnskab for 2016, der netop er offentliggjort, bekræfter direktørens vurdering.

- Vores omsætning er steget med 15 procent. Det er mest på nysalg, men brugtsalget er også fulgt med, og det er vigtigt i vores branche. For hvis brugtlageret står på pladsen, så trækker det jo likviditet, forklarer Hanne Korsdal Andersen.

- Mejetærskere og store gravemaskiner koster millioner, og har vi flere stående, så gør det ondt. Kernen er, at omsætningen er steget på nysalg af maskiner, reservedele og på værkstedet. Så det er faktisk alle tre ben, hvor der er fremgang, lyder det fra hende.

Kvinde i mandeverden

Den 42-årige satte sig i direktørstolen i virksomheden, da ejer og hendes mand, Jens Jacob Andersen, gik bort i december 2010.

- Det skulle gå stærkt, for inden for tre uger skulle der træffes en beslutning om, hvad der skulle ske. Jeg har det sådan, at man ikke kan vide, om man er god til det, før man har prøvet det, bemærker direktøren.

Hun kom fra en stilling som koncern-regnskabschef hos KC Superbest i Korup, men havde i en årrække været hjemmegående, da familien blev forøget med tre børn.

- Det gav et brag i 2009, og det var det seneste regnskab, som vi havde, da jeg kom. Det var et underskud på et par millioner, forklarer Hanne Korsdal Andersen.

Hun kan i samme ombæring konstatere, at det siden er gået frem. At tingene er lykkedes trods svære tider på flere fronter skyldes ikke mindst loyale medarbejdere og kunder.

- I en lang periode var der ikke så meget nysalg af maskiner, men så havde vi værkstedet og salg af reservedele, fordi de gamle maskiner skulle repareres, siger direktøren, der for alvor har fundet sig til rette i branchen, der er præget af mænd.

- Jeg er ikke sælger, men er med ude og suger stadig til mig, og der er jeg den eneste pige, bemærker den kvindelige direktør og understreger, at hun har vænnet sig til jargonen i frokoststuen.

Fokus på private

Maskinforretningen startede tilbage i 1955 som en afdeling af International Harvester. I 1989 skiftede virksomheden navn til Ringe Maskinforretning og flyttede fra Odensevej i Ringe og til den nuværende placering på Nordbakken 5 i industrikvarteret.

Virksomheden har 29 ansatte og sælger brugte og nye maskiner til landbrug og entreprenører samt reparerer og servicerer maskinerne. I de senere år er der også kommet ekstra fokus på private.

- De sidste seks-otte år har vi gjort meget ud af at reklamere lokalt for at gøre opmærksom på, at vi også har hundefoder, grensakse, hækklippere og lignende. Vi holder åbent hus en gang om året med gode tilbud, og der kommer også mange private, siger Hanne Korsgaard Andersen, som også har stort og småt værktøj, legetøj og meget andet i butikken.

Den er netop blevet udvidet med ekstra kvadratmeter, og desuden har virksomheden fået nyt logo.

- Der skulle ske noget nyt. Men vi er ikke ude efter nye produkter, vi vil gerne være dygtige til det, vi har, og vi har en stor palette til både landbrug, entreprenører og private, så vi er dækket godt ind, mener Hanne Korsdal Andersen.

- Så det med at gå ud og sige, at vi skal være udlejningsvirksomhed eller skrue i kraner, eller hvad det nu kunne være, der er vi ikke, påpeger direktøren.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.