Frynsegoder til ansatte


Frynsegoder til ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-MIDTFYN: Ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune skal i fremtiden tilbydes personalegoder og fleksible lønpakker. Men goderne kommer ikke til at indeholde en sundhedsforsikring.

Det blev resultatet, da politikerne i aftes behandlede sagen på kommunalbestyrelsesmødet.

Her var der langt hen ad vejen bred enighed om, at det er nødvendigt at ansatte i kommunen bliver tilbudt andet end løn i kampen mod det private arbejdsmarked.

Men i spørgsmålet om en sundhedsforsikring også skulle være en del af tilbuddet, blev byrådssalen delt i næsten to lige store blokke.

Ideologiernes kamp

På den ene side stod SF, S og DF, som på ingen måde kunne acceptere en sundhedsforsikring, mens V, K, R talte varmt for.

Som debatten skred frem i byrådssalen, kom de ideologiske holdninger klart til udtryk blandt politikerne Også hos det radikale medlem af kommunalbestyrelsen, Jørgen Tyllesen.

- Langt hen ad vejen er det et holdningsspørgsmål. Og jeg mener, at det er det rigtige, mente han.

- Vi har pligt til at varetage medarbejdernes tarv, og her har vi muligheden for en hurtig hjælp, sagde Jørgen Tyllesen.

Samme opfattelse havde Herdis Hangøi (V).

- Vi er nødt til at tilbyde samme personalegoder som i private firmaer eller andre kommuner, hvis vi ikke skal miste de ansatte, indledte hun.

- Og her er der blevet stillet spørgsmålstegn ved sundhedsforsikringen. Men med sådan en forsikring kan vi tilbyde en hurtigere afklaring eller diagnosticering. Eller tilbyde psykologhjælp. For vi har mange ansatte, der bukker under med stress i kommunen, sagde Herdis Hangøi.

Men den forklaring blev ikke købt af den socialdemokratiske gruppe.

- Vi vil ikke have sundhedsforsikringen med. Hvis det er arbejdsmæssige årsager, som er skyld i, at en medarbejder bliver syg, så er det arbejdsgivernes ansvar. En sundhedsforsikring vil udhule hele sundhedsvæsenet, forklarede Socialdemokraternes gruppeformand, Hans Jørgensen.

Manglende solidaritet

SF's Torben Smith var også bange for solidariteten i samfundet.

- Flere og flere får den, og så tænker man egoistisk, og stemmer ikke solidarisk. Og så har jeg undersøgt de andre fynske kommuner, og de har ikke sådan en ordning. Og jeg synes ikke, at vi skal være de første, lød forklaringen fra Torben Smith.

Resultatet af afstemningen blev, at sundhedsforsikringen blev stemt ud af forslaget med stemmerne 14-15.

Dermed kan personalet se frem til personalegoder - dog ikke en sundhedsforsikring.

Frynsegoder til ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce