Frygt for forgiftet saft i fængsel

Politiet er netop nu ved at undersøge det saftevand, der skabte mistanke om forgiftning i Ringe Statsfængsel.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Frygt for forgiftet saft i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet er i færd med at undersøge saft, der sendte to på skadestuen.

RINGE: For tre uger siden måtte en kvindelig fængselsbetjent og en ung mandlig indsat fra ungeafdelingen i Ringe Statsfængsel en tur på skadestuen.

Årsagen var, at de havde drukket saftevand, der smagte så grimt, at de ikke turde drikke af den. Ingen af de to fik det umiddelbart dårligt af saften, men da der efterfølgende opstod rygter blandt de indsatte om, at der var hældt "noget" i, reagerede fængslet omgående. Det fortæller lederen af ungeafdelingen, Tommy Holst.

- Vi sendte straks dem begge på skadestuen, hvor de blev undersøgt og fik noget at spise. Ingen af dem havde nogle fysiske reaktioner, men de har formentlig også nået at spytte det meste af saften ud, fortæller han.

De indsatte i ungeafdelingen er alle kriminelle i alderen 15 til 17 år. Som en del af deres rehabilitering spiser de altid sammen med personalet både morgen, middag og aften.

Alle de unge blev afhørt af politiet samme dag, men det førte ikke umiddelbart til en opklaring.

Resten af saften var desværre også blevet hældt ud i vasken.

- Én af betjentene pillede vandlåsene af vasken og tog indholdet med derfra. Men om der overhovedet er noget derfra, de kan bruge, det ved jeg ikke, siger Tommy Holst.

Venter stadig på svar

Fyns Politi bekræfter, at sagen fra Ringe Statsfængsel er i færd med at blive undersøgt.

- Vi venter stadig på svar fra laboratoriet, hvor saften bliver undersøgt. Før vi har resultatet, vil jeg ikke kommentere sagen yderligere, siger Carsten Mogensen, der er sektionsleder i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Ifølge Tommy Holst har både den indsatte og den kvindelige betjent det helt fint oven på oplevelsen.

- De tog det begge stille og roligt og har ikke fået nogen psykiske mén. Det har heller ikke givet anledning til, at vi passer mere på, når vi spiser sammen, selvom vi selvfølgelig tager sagen alvorligt. Det er stadig vigtigt, at vi har tillid til hinanden, fortæller Tommy Holst.

Han vil ikke afvise, at det reelt set er muligt at putte noget i maden eller drikkevarerne, men at der altid er personale til stede, når maden bliver tilberedt.

Både fængselsinspektør Bodil Philip og fængselsbetjentenes tillidsmand Erling Grønholt er blevet informerede om hændelsen.

- Det er altid kedeligt, når den slags opstår. For selvom der ikke er nogen fysiske mén, vil det altid påvirke medarbejderne psykisk. Men vi ved slet ikke, om der overhovedet var noget i saften, så i første omgang tager vi den sag stille og roligt, siger Erling Grønholt.

Frygt for forgiftet saft i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce