Frygt for centralisering og topstyring i Ryslinge


Frygt for centralisering og topstyring i Ryslinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYSLINGE: Oplægget til organisationsændringer på Ryslinge Kommunekontor blev skarpt kritiseret af Jørgen Jørgensen (V), der sammenlignede tankerne om en enhedsforvaltning ledet af en direktion med en model, de forlod i Østeuropa for nogle år siden.

På kommunalbestyrelsesmødet i aftes fremlagde kommunaldirektør Flemming Röttig de tanker, han har gjort sig om den kommunale administration siden sin tiltræden i maj. Forslaget om en enhedsforvaltning blev nok henvist til en konference i foråret for politikere, ledelse og personale, men affødte også deskarpeste reaktioner i aftes.

- Direktionen bliver et magtcenter uden sidestykke, advarede Jørgen Jørgensen, som mente, at de nuværende forvaltningschefer vil komme i klemme i sådan en model og kommunalbestyrelsen lige så godt kan nedlægge de stående udvalg.

- Her er sandelig nok til en hel weekend. Jeg var ikke klar over, at der var så store problemer her på kommunekontoret, sagde Jørgen Jørgensen, der foreslog kommunaldirektøren at optræde som synlig leder og repræsentant for kommunen udadtil, mens de andre chefer tager sig af den daglige ledelse.

Uklart

Også Mette Steffensen (SF) kritiserede oplægget og kaldte det uklart, hvad kommunalbestyrelsen egentlig skulle tage stilling til.

De fleste roste dog kommunaldirektørens oplæg, især med hensyn til at få det daglige arbejde på kommunekontoret til at hænge bedre sammen. En proces, som der er taget fat på i en dialog med medarbejderne, og som vil betyde, at nogle funktioner, f.eks. sekretariat og budget-regnskab, der er spredt flere steder i huset, skal samles et sted.

- Var det ikke bedre at få det psykiske arbejdsmiljø til at fungere, før man begynder at sætte medarbejdere sammen i andre sammenhænge, spurgte Børge Frederiksen.

- Dialogen med medarbejderne er meget vigtig , men det er min erfaring, at det psykiske arbejdsmiljø kan man ikke ændre uden at pille ved strukturen, sagde socialudvalgsformand Jos Bisschop (S).

Frygt for centralisering og topstyring i Ryslinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce