Anne Gerd Juul og Philip Streich står bag årets statuetter, som i aften uddeles til vinderne.

En statuette bestående af en søjle og på toppen et hjerte og et spirerende frø.

Det bliver det synlige bevis, som vinderne kan tage med hjem fra kommunens fejring af frivilligheden i aften.

Det er keramikerparret Anne Gerd Juul og Philip Streich, indehavere af Juul&Streich Keramik i Millinge, som har fået opgaven at forme årets vinderstatuetter.

- Det har været en fed opgave. Vi laver bestillingsopgaver til specifikke begivenheder, så det har vi også kunnet klare til den her anledning, forklarer 47-årige Anne Gerd Juul, som netop har lagt sidste hånd på årets statuetter.

Det er frøene, der er blevet belagt med 24 karat bladguld, og dermed er en længere proces med at få skabt det helt rigtige vinderbevis nået til vejs ende.

- Ildsjæle, foreningsliv og frivilligheden er båret af passion og af hjertet, lyder det fra Anne Gerd Juul, mens hun viser flere forskellige "ministatuetter", der er skitser i arbejdet med at finde frem til det helt rigtige udtryk.

- Det er hjertet, der får det til at spire og gro, og får det hele til at vokse, forklarer den 47-årige om tilblivelsen og udformningen af statuetten.

Sammen med Philip Streich har hun haft keramikværkstedet på Assensvej i Millinge siden 1998. Og opgaven med at lave statuetterne har været en ekstra fornøjelse.

- Det er fantastisk, at man fejrer frivilligheden og ildsjælene på den her måde, smiler Anne Gerd Juul, mens hun løfter en af statuetterne op i luften.

- Den måtte jo også gerne fylde lidt, hvis den skal stå i et foreningslokale. Den er lidt tung, siger Anne Gerd Juul, der har formet den øverste del, mens Philip Streich har lavet selve søjlen.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.