Foreningsliv

Foreningen Liv i Ringe Stationsbygning har modtaget en check på 15.000 kroner fra Andelskassen i Ringe.

Ringe: - Det er et fint koncept, hvor der er plads til alle, siger filialdirektør i Andelskassen, Steen Staffeldt, da han onsdag formiddag overrækker Rikke og Martin Dyrgård Kaspersen en check på 15.000 kroner til deres foreningsprojekt, Liv i Ringe Stationsbygning.

- De rammer virkelig et tørt sted. Nu kan vi investere i en god kaffemaskine til caféen og få købt en masse andre praktiske ting, siger Rikke Dyrgård Kaspersen, der sammen med sin mand, Martin Dyrgård Kaspersen, har oprettet en forening, som er i gang med at bringe den gamle stationsbygning i Ringe i spil som et slags kulturhus for lokalsamfundet.

Vi vil gerne samle de lokale kræfter i et netværk af frivillige, der kan byde ind med forskellige projekter, og der er ingen begrænsning for, hvad der kan lade sig gøre

Rikke Dyrgård Kaspersen

Bankdirektøren oplyser, at der har været bred opbakning i banken til at hjælpe foreningen.

- Vi er fascineret af projektet, og vi blev enige om at spytte lidt i kassen fra vores pulje, der er beregnet til at bidrage til lokale projekter. Foreningen lever op til alle kravene, og så glæder det mig jo også at se, at foreningen har en konto hos os, siger Steen Staffeldt med et smil.

Mange idéer

Donationen synes at have givet ekstra kræfter til foreningens to stiftere.

- Vi vil gerne samle de lokale kræfter i et netværk af frivillige, der kan byde ind med forskellige projekter, og der er ingen begrænsning for, hvad der kan lade sig gøre, siger Rikke Dyrgård Kaspersen og remser sammen med sin mand op af arrangementer, der kan skabe liv i den gamle bygning; brætspilsturneringer, quizaftner, foredrag, jamaftner, fællesspisning, vinsmagning og banko og strømmen af temaer, der skal sikre et bæredygtigt fundament til økonomien, synes at være uudtømmelig.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, når vi rykker officielt ind 1. marts, og vi har sat et år af til at afprøve, om der nu også er tilstrækkelig opbakning til at sikre de månedlige udgifter, siger Martin Dyrgård Kaspersen og sender samtidig en indirekte opfordring til hele lokalsamfundet.

- Men det kræver, at der på længere sigt er flere, der melder sig ind i foreningen og deltager med frivillig arbejdskraft, siger han.

  • Af: