Kun fantasien sætter grænser i forhold til at engagere asylansøgerne i lokalsamfundet, siger centerleder

- Jeg vil gerne spørge panelet, om de har nogle gode råd til, hvordan vi kan tage i mod asylansøgerne på den bedste måde? Faaborg er en by, hvor der er mange, der gerne vil engagere sig. Hvordan gør vi? Hvad er der er af økonomi? Hvordan får vi børnene til at blive aktive i vores klubber?, lød det fra Per Tørslev, under spørgerunden på aftenens borgermøde.

Her sætter kun fantasien grænser, lød det fra leder af Asylcenter Holmegaard på Langeland, som muligvis kommer til at stå for driften af et asylcenter i Faaborg.

- Som center er vi positive over for alle initiativer, der kan komme centeret til gavn. Vi støtter op om de frivillige, når de kommer med en ide. Det handler om, at den frivillige kommer og tilbyder sig. Så finder vi nogle, der kunne have lyst til at være med. Og så spreder det sig som ringe i vandet, fortalte han.

I Fredericia er der 70 frivillige tilknyttet asylcenteret, og de er alle kommet til indenfor den sidste tid, fortalte Ulrik Pihl og nævnte flere eksempler på mulige aktiviteter arrangeret af frivillige.

- Det kan være alt fra den lokale cykelklub, der hver lørdag tager ti racercykler med og tager en tur rundt i det jyske. I Lohals er der gymnastik for børn, andre steder er der kvindegrupper. Kun fantasien sætter grænser, fortalte han og opfordrede til, at man kontaktede ham, hvis man har lyst til at være frivillig på et kommende center.

Det afstedkom en kommentar fra leder af Frivilligcenter Faaborg-Midtfyn, Jytte Boisen.

- Vi vil også tage imod alle henvendelser og måske også koble jer ind i Frivillignet i Faaborg. Vi samarbejder med mange foreninger. Det kan være en vej ind for alle jer, der brænder for det her område, sagde hun.

Beslutning tages i februar

Borgermødet i Forum Faaborg har nået vejs ende, og den endelige beslutning om, hvorvidt der skal være asylcenter i Faaborgs gamle sygehus og på Præstekærgaard skal tages af kommunalbestyrelsen på et møde den 17. februar.

- Jeg ser, at rigtig mange lokale politikere er her i aften. Jeg har stor respekt for, at der er en lyst og interesse blandt dem til at lytte til befolkningen i forhold til de ting, de er ved at beslutte. Jeg har respekt for et møde som det her, og at politikerne faktisk vælger midt i en valgperiode at komme og lytte, lød den afsluttende bemærkning fra ordstyrer Torben Vind Rasmussen.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.