Fritstillet: Rektor på Faaborg Gymnasium er fratrådt

Dimissionen i 2018 blev Sophie Holm Higgins sidste som rektor på Faaborg Gymnasium. Arkivfoto: Palle Søby

Fritstillet: Rektor på Faaborg Gymnasium er fratrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor Sofie Holm Higgins er blevet fritstillet efter længere tids sygemelding.

Faaborg: Efter en sygemelding på to en halv måneder er rektor på Faaborg Gymnasium Sophie Holm Higgins fratrådt sin stilling.

ifølge vicerektor Jesper Hasager Jensen har Sophie Holm Higgins i december forhandlet en fratrædelse på plads med bestyrelsen, og det er den, der nu bliver effektueret.

Fratrædelsen skal ses i lyset af, at der ikke umiddelbart var en afklaring på, hvor længe Sophie Holm Higgins sygemelding ville vare.

- Det vurderede bestyrelsen ikke ville være holdbart i den situation, gymnasiet står i. Men fratrædelsen sker i gensidig forståelse med Sophie Holm Higgins, forklarer vicerektoren.

Faaborg Gymnasium har i de senere år været igennem en del turbulens med faldende elevtal og usikkerhed om fremtiden. I øjeblikket ligger gymnasiet i forhandlinger om en fusion med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole.

Elever og ansatte på Faaborg Gymnasium er tirsdag blevet orienteret om fratrædelsen.

Sophie Holm Higgins tiltrådte som rektor i 2014 og nåede altså at få fire år som rektor i Faaborg.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Jens Oddershede - foreløbig uden held.

Avisen har også forsøgt at få en kommentar fra Sophie Holm Higgins, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sophie Holm Higgins nåede at være rektor i fire år i Faaborg. Arkivfoto: Bent Warncke
Sophie Holm Higgins nåede at være rektor i fire år i Faaborg. Arkivfoto: Bent Warncke

Elevråd: Ærgerligt

Næstformand i elevrådet Laura Pardorf Nielsen siger:

- Vi synes, det er rigtig ærgerligt. Men det kom nok ikke som den helt store overraskelse, fordi hun har været sygemeldt i længere tid. Sophie har altid været rigtig sød at snakke med og altid smilende, og så er det jo virkelig bare synd for hende, at det var sådan det skulle gå - at hun nu er nødt til at stoppe på grund af hendes sygemelding, som vi fik at vide til eftermiddagssamlingen i dag.

- De fortalte, at de havde en vigtig meddelelse, og så tænkte vi jo, at det godt kunne have noget med Sophie at gøre - enten det her med at hun stopper, eller måske en melding om, hvornår hun kommer tilbage.

- Vi har jo ikke rigtig følt, at vi har haft en rektor i et par måneder nu, så det bliver også meget rart, at der kommer en ny rektor, så der kommer lidt struktur i det igen, siger Laura Pardorf Nielsen, der betegner Sophie Holm Higgins som en populær rektor blandt eleverne.

- Vi har ikke drøftet det nærmere i elevrådet endnu, men vi skal til et møde på fredag, hvor Jesper Hasager Jensen og måske også Sophie vil være til stede, så det kan være, vi lige får lejlighed til at snakke med hende dér, tilføjer Laura Pardorf Nielsen.

Fritstillet: Rektor på Faaborg Gymnasium er fratrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce