Fritids-center fejrer dobbelt jubilæum


Fritids-center fejrer dobbelt jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubilæumsfest og stort bankospil i anledning af 100 års-dagen i Øster Hæsinge

Ø. HÆSINGE: Lørdag den 27. og søndag den 28. oktober fejres der 100 plus 30 års jubilæum i Øster Hæsinge Centret.

Og hvorfor så det? Jo, i Øster Hæsinge blev der for 100 år siden taget initiativ til at opføre et gymnastik- og øvelseshus ved Øster Hæsinge skole.

- Det første spadestik blev taget i april måned 1907 og i september måned 1907 stod huset færdig og klar til indvielse, fortæller formand Charlotte Mogensen.

- Ø. H. Centret står dog ikke længere, som da det blev bygget. Der har igennem tiden været flere om- og tilbygninger.

- I 1959 blev der opført en lille sal, toiletter, huset fik et nyt indgangsparti samt et sognerådslokale, der i dag huser vores lokale historiske arkiv. I 1977 blev der lavet nyt køkken i stueplan samt en kantine. Samme år blev vores Bankoforening stiftet og kan i år holde 30 års jubilæum, fortæller hun videre.

Ny status

I 1976 blev Ø.H.Centeret en selvejende institution, med status af fritidscenter.

- Det ligger os meget på sinde at leve op til dette. Derfor er vi i Øster Hæsinge også stolte over at have et rigt foreningsliv. Med en meget aktiv gymnastik forening, der blandt andet bruger vores center til stolegymnastisk for ældre, folkedans og hvert år er værter for et stort håndbold stævne. Her ligger Ø. H. Centret græs, lokaler samt bad- og toiletfaciliteter til, til en weekend i sportens og festens tegn, beretter hun.

- I 1995 stiftedes vores petanqueklub, der i dag både har ude- og indendørs baner. Og en stor tilslutning fra beboer i alle aldersklasser. Men det er ikke kun sportsarrangementer, der foregår i Ø. H. Centret.

- Gennem tiden har der været opført dilettant og revy, fortæller Charlotte Mogensen.

Foredrag, øl og arkiv

I dag benyttes Ø. H.Centrets bygninger til både privat- fester, bankospil, husmoderforeningen og Øster Hæsinge Foredragsforening, der afholder fem-seks foredrag om året, hvor emnerne spænder vidt.

Øster Hæsinge Øl-laug benytter også facaliteterne to til fire gange om året.

Lokalhistorisk arkiv har åbent den første tirsdag i hver måned.

- I forbindelse med vore dobbeltjubilæer, vil der lørdag den 27. oktober blive holdt en 100 års jubilæumsfest med livemusik, der er sponsoreret at Bankoforeningen.

- Søndag den 28. oktober klokken 14 er der så et kæmpe-bankospil med et væld af meget fine gevinster og sponsorgaver afholdt af Bankoforeningen, der markerer sit 30 års bankojubilæum, oplyser hun.

- Hvis det ikke var for Øster Hæsinge-borgernes opbakning og engagement i de forskellige foreninger, samt udviklingen i byen ville Øster-Hæsinge lide den lille landsbys død. Men sådan skal det ikke gå, slutter hun.

Fritids-center fejrer dobbelt jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce