Populær sæbekasse-rally fra børnekanalen Ramasjang replikeres nu i Rudme

Det årlige forårsmarked på Rudme Friskole kan til maj byde på en ikke så lidt fartglad opdatering.

Foruden markedets sædvanlige attraktioner såsom planteboder, bagekonkurrencer og dyrskueplads skal der nemlig køres om kap i hjemmelavede sæbekasse-biler.

- Børnene kender idéen og konceptet fra Ramasjang-programmet, og derfor var det oplagt at føre ud i livet, siger Michael Due, der er formand for skolebestyrelsen og torvholder for det kommende sæbekasseløb.

- Banen vil bestå af bildæk og halmballer, og vi ser da gerne, at andre skoler vil komme og køre om kap mod os. Håbet er desuden, at skolens børn og deres forældre kan arbejde sammen med at lave sæbekassebilerne, siger Michael Due og tilføjer grinende og spøgefuldt:

- Var man ikke hadet nok i forvejen, bliver man det i hvert fald af at lægge pres på de stakkels forældre.

Al kørsel vil foregår med hjelm og knæbeskyttere, men selv for de mindre fartglade er der motivation at hente, idet ikke kun den hurtigste, men også flotteste bil præmieres.

Sæbekasse-rallyløbet finder sted side om side med det traditionelle forårsmarked lørdag den 28. maj, og lige som markedets øvrige boder kan løbet gæstes af alle. Kørsel er dog forbeholdt skolens elever. (ralun)

  • Af: