Friske Freddy på snart 75 drøner videre

Freddy Brandt har et veludviklet håndelag for at lave specielle komponenter og løsninger inden for ventilation, og kombineret med sin store livserfaring har han nu i 25 år haft succes med firmaet Brandtco Miljø. Foto: Palle Søby

Friske Freddy på snart 75 drøner videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Freddy Brandt har ingen planer om at gå på pension, selv om han bliver 75 år i maj. Nu fejrer han jubilæum efter de første 25 år med sit eget firma, Brandtco Miljø. Firmaet er hans hjerteblod, og hans hjertebarn i fritiden er den gamle Austin Healey fra 1967, som han og Lisbeth elsker at køre rundt i om sommeren.

Faaborg: Freddy Brandt bliver 75 år i maj. Men det kan man bestemt hverken se eller mærke på ham. Han har et krystalklart glimt i øjnene og virker frisk og frejdig som en førende vårhare.

Freddy er et fund - og det er der også mange af hans kunder, der synes. For Freddy kan levere skræddersyede løsninger, som det ellers ville være rasende dyrt at købe andre steder.

Lige nu kan Freddy fejre, at det er 25 år siden, han startede sit eget firma, Brandtco Miljø, som leverer elementer og løsninger inden for ventilation, luftmåling og emission.

- Det er egentlig lidt sjovt, at sådan en lille bolsjeforretning som min har nogle af de største kunder på Fyn. Det er ikke lille fru Hansen, men firmaer med milliardomsætning, der er mine kunder, siger Freddy.

Blandt hans kunder kan nævnes SBS (Scandinavian Brake Systems) i Svendborg, DOT (Dansk Overflade Teknik) i Ferritslev, Ib Andresen i Langeskov plus en masse restauranter i Odense.

Desuden laver Freddy ventilation til indendørs skydebaner over hele landet, fordi skytterne jo ikke må rende rundt i alt for meget krudtslam.

Senest har han været i gang med ventilation til en isbryder og en hjemmeværnskutter på Faaborg Værft.

Freddy Brandt
Freddy Brandt er 74 år, fylder 75 i maj.Født og opvokset i Fredensborg. Uddannet kleinsmed og har siden via kurser opbygget en mere teoretisk baggrund inden for beregninger og udvikling i ventilationsbranchen.

Efter militærtjeneste arbejdede han fem år i Grønland, hvor han blandt andet lavede ventilation på amerikanske baser.

Siden var han 15 år i det svenske firma Fläkt, der havde en afdeling i København.

I Faaborg var Freddy Brandt først nogle år på Skako og blev siden direktør for HL Ventilation, indtil firmaet lukkede.

I 1994 startede han sit eget firma, Brandtco Miljø, som nu kan fejre 25-års jubilæum.

Lisbeth og Freddy Brandt har været gift i 30 år. Freddy har to voksne sønner fra tidligere ægteskab, og Lisbeth har en datter og en søn.

I alt har de seks børnebørn i alderen fra syv til 25 år.

Deres store fritidspassion er at køre ture og tage på ferie i deres gamle Austin Healey fra 1967.
Freddy og Lisbeth Brandt har været gift i 30 år, og Lisbeth er ofte med ude i firmaet for at hjælpe. Foto: Palle Søby
Freddy og Lisbeth Brandt har været gift i 30 år, og Lisbeth er ofte med ude i firmaet for at hjælpe. Foto: Palle Søby

Stor variation

- Det har faktisk aldrig været nødvendigt at annoncere. Den bedste annonce er jo det arbejde, jeg laver, og den tillid, jeg viser kunderne. Så længe der er arbejde nok, er der jo ingen grund til at reklamere, siger Freddy.

Der er fortsat masser af arbejde til ham, og han har da heller ingen planer om at stoppe foreløbig.

De første mange år holdt han til i lokaler hos mekanikeren i Haastrup, hvor Lisbeth og Freddy Brandt boede, indtil de for 20 år siden flyttede til Adelgade i Faaborg.

Det seneste år har Brandtco Miljø holdt til i lejede lokaler ved siden af Faaborg Hvidevareservice på Mørkebjergvej 7 i Faaborgs industrikvarter.

Det varierer, hvor meget han er derude. Nogle dage måske fem timer, andre dage otte timer eller mere.

- Det svinger meget med opgaverne. Sommetider er min arbejdsuge 37 timer, andre gange 67, for eksempel hvis jeg er ude og lave skydebaner andre steder i landet. Så kan jeg godt være væk to-tre dage, fortæller Freddy.

Ofte er hans kone, Lisbeth på 70, med ude i firmaet. Hun har tidligere drevet forretning med tøj, smykker og tasker tre steder i Faaborg i perioden fra 2000 til 2009. Nu er hun gået på pension, men hun hjælper Freddy med regnskab, kontorarbejde og forefaldende opgaver - og så sidder hun ofte og binder blomster ude på værkstedet, mens Freddy bukker og klipper elementer af rustfrit, galvaniseret stål.

Det seneste år har Brandtco Miljø holdt til her på Mørkebjervgvej i Faaborgs industrikvarter. Foto: Palle Søby
Det seneste år har Brandtco Miljø holdt til her på Mørkebjervgvej i Faaborgs industrikvarter. Foto: Palle Søby

Spændende arbejdsliv

Freddy Brandt stammer fra Fredensborg og er udlært kleinsmed. Men siden har han taget en lang række kurser og opbygget en mere teoretisk baggrund i forhold til at lave beregninger og udvikling inden for ventilationsbranchen.

Efter 15 år i det svenske firma Fläkts danske afdeling i København kom han til Faaborg, hvor han først var nogle år på Skako og dernæst blev direktør for HL Ventilation, indtil firmaet måtte lukke.

- Men nu havde jeg kunderne. Nu havde jeg chancen for at starte mit eget, så det var springbrættet til, at jeg startede mit firma dengang i 1994, fortæller Freddy.

- Jeg har på mange måder haft et spændende arbejdsliv. Efter min militærtjeneste rejste jeg fem år til Grønland, hvor jeg lavede en masse ventilation for amerikanerne på baserne, primært i Sdr. Strømfjord. Det var her, interessen for at lave beregninger begyndte. Jeg sejlede også for amerikanerne og var kaptajn på skibet "Løven", hvor jeg lodsede de store skibe ind i Sdr. Strømfjord.

- Da jeg var i Fläkt, rejste jeg meget i udlandet for at lave afleveringsforretninger og den slags i blandt andet Saudi-Arabien og Lille-Asien.

Men så var det, at Lisbeth sagde, at hvis de skulle have et liv sammen, skulle hun ikke være gift med en rejsemontør, og sådan gik det til, at de kom til Faaborg, hvor Freddy fik et mere stabilt og hjemligt arbejdsliv.

- Det har været 25 fantastiske år med mit firma. Det har jeg haft det utrolig godt med, siger Freddy.

Wow! Der er ikke noget at sige til, at Freddy og Lisbeth Brandt kalder den gamle Austin Healey fra 1967
Wow! Der er ikke noget at sige til, at Freddy og Lisbeth Brandt kalder den gamle Austin Healey fra 1967 "vores lille barn". Den håber de at kunne køre ture i mange år endnu. Her er de i Hemsedal i Norge. Privatfoto

Den gamle Austin Healey

Mens firmaet er hans hjerteblod arbejdsmæssigt, er hans hjertebarn i fritiden den gamle Austin Healey fra 1967, en model som der kun findes to af i landet - og Freddy ejer altså den ene.

- Den er vores lille barn. Fra april til oktober kører vi i den så meget, vi kan. Den bedste ferie, vi nogensinde har haft, var i 2012, hvor vi kørte rundt i den gamle Austin i tre uger i Frankrig og Italien. Blandt andet kørte vi på Napoleons-ruten i Frankrig. Det var fantastisk, fortæller Lisbeth og Freddy - og det på trods af, at de blev udsat for røveri i Nice, mens de sad i bilen.

Hvis man vil opleve Freddy og hans gamle Austin, kan man ofte møde ham ved det ugentlige onsdagstræf i sommerhalvåret foran Faaborg Røgeri Café på havnen.

Lige nu ser Freddy og Lisbeth frem til at fejre jubilæet med reception fredag 8. marts klokken 14-17 i firmaet på Mørkebjergvej 7, hvor Landslagteren i Faaborg leverer maden.

På værkstedet på Mørkebjergvej bukker og skærer Freddy Brandt selv de elementer, han leverer til blandt andet nogle rigtig store firmaer. Foto: Palle Søby
På værkstedet på Mørkebjergvej bukker og skærer Freddy Brandt selv de elementer, han leverer til blandt andet nogle rigtig store firmaer. Foto: Palle Søby

Friske Freddy på snart 75 drøner videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce