Ifølge apotekerloven skal en ny apoteker sikre fri tilgængelighed til apoteket. Når den nuværende apoteker i Ringe går på pension, kan det altså være, at det et slut med at huse apoteket i den gamle bygning i Algade.

Ringe: Når den nuværende apoteker i Ringe, Kirsten Rasmussen, går på pension til maj 2018, er det måske slut med at hente medicin i den gamle apoteksbygning på Algade i Ringe. Bygningen, som siden 1894 har huset byens apotek, har syv trappetrin, som skal bestiges, før man er indenfor, og de gør det umuligt for handicappede og gangbesværede at hente medicin inde i apoteket. Det har fået Danske Handicaporganisationer til at ønske apoteket flyttet til en anden bygning, der er tilgængelig for alle. Og nu viser det sig, at det ønske måske kan gå i opfyldelse inden for den nærmeste fremtid.

Et punkt, som blev vedtaget og føjet til apotekerloven i sommeren 2015, kræver nemlig, at en ny apoteker skal sikre fri tilgængelighed til apoteket.

- Der kan være forskellige måder at sikre tilgængeligheden på. Det kan for eksempel være ved hjælp af en rampe, og nogle steder har man en anden indgang end hovedindgangen, hvor folk kan komme ind, fortæller enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, Kim Helleberg Madsen.

Ny apoteker må finde løsning

Ifølge den nuværende apoteker, Kirsten Rasmussen, som har været apoteker i Ringe i 22 år, er facaden på den gamle bygning på Algade erklæret bevaringsværdig. Det har altså ikke været muligt at øge tilgængeligheden ved eksempelvis at lave en rampe til kørestolsbrugere og gangbesværede. I stedet har de skullet vente på betjening udenfor.

Hvad sker der, hvis en ny apoteker vælger at lade være med at følge apotekerloven?

- Hvis ikke de følger det, vil vi på en inspektion give en påtale af det og have en forventning om, at man får det bragt i orden, forklarer enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, Kim Helleberg Madsen.

Kirsten Rasmussen har meddelt, at hun går på pension den 30. april 2018. Til maj næste år vil apotekerloven altså kræve, at den nye apoteker i Ringe finder en løsning, så apoteket bliver tilgængeligt for alle. Om det kan lade sig gøre at gøre den gamle bygning i Algade tilgængelig for alle, må tiden vise. Ellers kan borgerne i Ringe og omegn formentlig se frem til at skulle hente medicin på en ny adresse.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Sådan får Ringe ny apoteker

Sådan får Ringe ny apoteker