Faaborg: Et af Faaborgs mest kendte vartegn, middelalderbyporten Vesterport, henligger de fleste af døgnets timer i mørke, for ugerningsmænd har helt utrolig haft held til at fjerne alle de fire projektører, der plejer at illuminere den 550 år gamle bygning. Projektørerne var monteret ned i jorden, så de lyst op på murværket. Men tyvene har gravet løs mellem brosten og fortorvsfliser og klippet strømførende kabler over for at få fingere i armaturerne.

Tyveriet er formentlig sket for lidt over en uge siden, i hvert fald blev det rapporteret i til Faaborg-Midtfyn Kommune torsdag den 5. oktober.

- Vi arbejdet stadig på en løsning, men det er ikke helt enkelt, for de armaturer, der blev stjålet, produceres ikke mere, så vi skal finde en anden løsning, og lige i øjeblikket overvejer vi, hvilken der vil være bedst, forklarer Lisbeth Langsted fra kommunens vejafdeling.

I mellemtiden er hullerne i fortorvet dækket af såkaldte danpæle, så forbipasserende ikke træder i dem. Det kan nu ske alligevel, hvis nogen fjerner dem.

I hvert fald fortæller Ida Rasmussen, Tømmergården, at hun forleden måtte hjælpe en mand på en elscooter, der havde kørt et hjul ned i et hul, han ikke var opmærksom på.

- Det ser helt forfærdeligt ud, det skal vi altså have løst, siger borgeren.

Det er Lisbeth Langsted enig med hende i:

- Vi har slået strømmen fra, og vi advarer med pælene for at minimere risiko for uheld, og vi arbejder få at finde en ny belysning så hurtigt som muligt, forsikrer hun.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.