Fra skodbil til scorebil


Fra skodbil til scorebil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOMMERTRÆF: Morris 1000 var Englands svar på folkevognen. I dag er den kult
RINGE: Du kan mærke det på ham. Øjnene lyser op, og stemmen bliver lettere grødet, når 52-årige Harry Olsen fra Nr. Broby fortæller om sin store kærlighed, en smørgul Morris 1000 med bindingsværk fra 1968.

Den er blandt de cirka 100 biler, som er tilmeldt årets Morris-træf i Ringe. I alt er 200 voksne og 40 børn fra syv forskellige lande samlet i fem dage til og med søndag.

- Mange af dem har været med på det årlige sommertræf lige så længe, jeg kan huske. Med tiden er deres børn blevet voksne. Men nu ser vi, at anden generation er begyndt at komme i egen bil, siger Harry Olsen.

Ikke noget at prale af

Selv købte han sin første Morris 1000 i år 1972. På det tidspunkt var bilen kendt som Englands svar på folkevognen. Ikke nok med at den var billig og kunne køre op til 17 kilometer på en liter benzin, den gik heller aldrig i stykker. Det vil sige næsten aldrig.

- Skulle det alligevel ske, var problemet ikke så stort. Enhver, som kan læse et Anders And-blad, kan også for-stå instruktionsbogen til en Morris 1000, ler Harry Olsen.

Alligevel, eller måske netop derfor, var en Morris 1000 ikke noget at prale af i 1972.

- Den havde lidt den samme status som en Skoda op gennem 80'erne. Jeg kan huske, hvordan jeg altid parkerede min Morris i det bagerste hjørne af parkeringspladsen, så ingen lagde mærke til den, fortæller han.

Der gik heller ikke mere end to år, før Harry Olsen blev nødt til at sælge sin bil på grund af pengenød. Siden fik han kone og børn, og med dem steg behovet for albuerum under køreturen. Ikke lige Morris 1000´s fortrin.

- Men som årene gik, begyndte jeg at savne min Morris. Alene lyden fra motoren gør noget særligt ved mig. Lige meget, hvor hysterisk jeg er, kan en kort køretur få mig til at slappe af igen, siger han.

En rigtig scorebil

Harry Olsen er ikke ene om at have genoplivet sit forhold til Morris 1000. Faktisk har bilen i dag fået kultstatus, hævder han.

- Den er gået fra at være en skodbil til en rigtig scorebil. Hvis du kører en tur gennem byen i en Morris 1000, kan du være helt sikker på, at folk begynder at klappe eller kommer hen for at snakke, siger han.

Den samme oplevelse har Carsten Bork fra Tønder, der er den stolte ejer af en Morris 1000 Cabriolet Deluxe.

- Du er sikker på at få masser af opmærksomhed. Det svarer lidt til at gå rundt med en lille hundehvalp. Alle skal lige hen for se eller røre ved den, siger den unge sønderjyde, der deltager i det årlige sommertræf for første gang.

I dag kører alle deltagerne til Torvet i Ringe, og derfra går turen videre til Brobygård.

Fra skodbil til scorebil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce