Henrik Ingemann løser problemer og laver projekter. Det nyeste er Ø-Færgen
FAABORG: Fire timer fik han på lederposten, Henrik Ingemann.

Så sejlede Ø-Færgens "Faaborg II" på molen på Lyø, ødelagde sin bovport og måtte ikke sejle videre.

Og så blev en rolig første arbejdsdag på minutter lavet om til et kaos af bimlende telefoner og udfordringer, som skulle klares - få de strandede passagerer over vandet, finde ud at, hvordan færgen kunne komme på værft, og hvordan øerne skulle betjenes, så længe færgen er på værft. Og ikke mindst give information videre til dem, som stod på den ene eller anden side af vandet og ønskede at komme over.

- Det var da hårdt at komme i gang på den måde, men der var jo ikke andet at gøre, end at holde hovedet koldt og finde løsningerne. Og jeg synes faktisk, det gik fint. Jeg lærte i hvert fald på min første dag at forstå, hvor meget den færge betyder for øboerne. Ikke bare i forhold til transport af dem selv - men som hele deres livline, fortæller han.

Men problemløsning er ikke nyt for Henrik Ingemann, 57 år.

I 20 år har han arbejdet med personaleudvikling og projektløsning - blandt andet seks år som leder af personaleudviklingen i Social Netværk Fyn.

Men så flyttede han med sin familie til Faaborg for to et halvt år siden, og så kom muligheden for at arbejde tæt på hjemmet.

Brugbar erfaring

- Jeg tænkte, at det kunne være interessant at arbejde her, og så ville det også være dejligt ikke at skulle pendle. Og så må de have tænkt, at min erfaring var brugbar her, siger han.

Henrik Ingemann kan godt lide at arbejde med projekter.

Og der er masser at gå i gang med ved Ø-Færgen - blandt andet arbejdet med en ny færge, som allerede har været i gang længe, men som der endnu ikke er nogen endelig løsning på.

Den afgående leder, Leif Ulrick, arbejder stadig ved Ø-Færgen og stopper officielt 1. november.
  • Fyens Stiftstidende