Fra nytår kan ældre frit vælge privat pleje


Fra nytår kan ældre frit vælge privat pleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONKURRENCE: Ringe Kommune sætter pris på støvsugning, morgentoilette og mellemmadder

RINGE: - Vi risikerer ikke, at socialministeren indklager Ringe Kommune for Tilsynsrådet, fastslår kommunaldirektør Benny Balsgaard på baggrund af omtalen i Stiftstidende lørdag af, at Ringe Kommune vil kræve bankgaranti af private aktører, som vil tilbyde personlig hjælp og pleje til ældre.

- I øjeblikket er vi ved at prissætte de forskellige ydelser i hjemmeplejen, og så får vi en listepris, som også vil være gældende for de private, der vil godkendes i Ringe Kommune, forklarer Benny Balsgaard.

Efter loven kan kommunen vælge mellem to modeller i frit-valgs-ordningen. Enten ved at gennemføre en generel udbudsforretning, hvor mindst et af plejehjemmene skal indgå, eller ved at godkende en række leverandører til at levere de samme ydelser, som kommunen - og til den samme pris.

Det er den sidstnævnte model, der lægges op til i Ringe Kommune, og beslutningen tages på byrådsmødet tirsdag 17. december.

Servicestrategi

- Derimod er det rigtigt, som der stod i Stiftstidende, at byrådet nok først er færdig med servicestrategien i februar, men den har sådan set ikke noget med det frie valg i ældreplejen at gøre, siger Benny Balsgaard.

Servicestrategien, der skal diskuteres på et byrådsseminar i januar, er kort fortalt en plan for, hvilke områder byrådet vil fokusere på i de kommende år med henblik på at gøre den kommunale service bedre og billigere.

Et af de elementer, som en servicestrategi skal indeholde er en udbudspolitik. Den kan være interessant at kende for de private virksomheder, som vil bruge den såkaldte udfordringsret.

Udfordringsretten, der er VK-regeringens opfindelse, giver private mulighed for at byde på enhver kommunal opgave, f.eks. vedligeholdelsen af skolerne, hvis den har en værdi af mindst en halv million kroner årligt.

Fra nytår kan ældre frit vælge privat pleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce