Fra lærer til fuldtidskunstner

Indtil videre får kunsten 1. prioritet, men det ligger stadig i kortene, at Thomas Tjørnelund vender tilbage for at undervise igen. Det må meget gerne være i nærområdet, så en transporttid på fire-fem timer frem og tilbage til Høng kan undgås.
Foto: Kim Rune

Fra lærer til fuldtidskunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Tjørnelund tager orlov fra lærerfaget og bliver fuldtidskunstner. Fernisering lørdag.

Ringe: I flere år har det været en af hans store hobbyer. Men i den kommende tid bliver det at male billeder og være kunstner levevejen for den 38-årige Thomas Tjørnelund.

Hjemmet i Ringe er ryddet for malerier, pensler og farver, og i stedet er tingene flyttet til lokaler på Selagervej 5 i Ringes industrikvarter.

Her har den 38-årige lejet et mindre lokale og indrettet et atelier.

- Her kan jeg sagtens arbejde, og der bliver også ryddet, så der kan hænge malerier på væggene, forklarer Thomas Tjørnelund, der siden nytår har haft sin daglige gang på Selagervej 5, der huser flere virksomheder.

Foruden at svinge malerpenslen har den 38-årige også styr på blyanten og laver gerne portrætter ved hjælp af den.
Foruden at svinge malerpenslen har den 38-årige også styr på blyanten og laver gerne portrætter ved hjælp af den.
Foto: Kim Rune

Skal prøves

De forskellige virksomheder har nu fået selskab af Thomas Tjørnelund, der har taget orlov uden løn fra arbejdet som underviser på Høng Gymnasium og HF. Her har han været ansat i syv år og har blandt andet undervist i billedkunst.

Men nu siger den 38-årige, som er gift og far til fem, farvel til en fast indtægt.

- Det er jo et sats, men det er også motiverende, for der skal sælges noget. Det skal prøves af, for ellers ville jeg ærgre mig over, at jeg ikke forsøgte, lyder det fra Thomas Tjørnelund, der har en aftale om, at han kan vende tilbage til jobbet igen til august.

I første omgang gælder det dog hverdagen som kunstner for den 38-årige, der som så mange andre muntrede sig med at tegne som barn.

Ingen fast stil

Kunstarbejdet tog dog først for alvor fart, da han læste kunsthistorie i Aarhus og fik et indblik i stilarter og perioder.

En egentlig stil har han dog ikke selv - eller så har han.

- Jeg eksperimenterer i form og i udtryk, men jeg kommer ikke med en stor revolution, forklarer kunstneren, der oprindelig stammer fra Ryslinge.

- Jeg finder inspiration mange steder, og det er også en måde at koble af på, siger den 38-årige, der hos mange er kendt som en kompromisløs fodboldspiller, som i mange år er trukket i Ringe Boldklubs blå/hvide trøje.

Knap så kendt er det kunstneriske talent, men det skal der gerne laves om på nu. Og faktisk er der allerede folk, der har fået øjnene op for de kreative evner, som bruges på både bestillingsarbejde og egne idéer.

- Der har været interesse og også bestillinger. Hvis man vil have lavet et personligt billede, så sætter vi os ned og finder ud af det. Det kunne også være bestillinger fra erhvervslivet, hvor man gerne vil have noget historisk med, forklarer Thomas Tjørnelund.

Han har i denne uge haft travlt med at hænge værker op på gangen i bygningen på Selagervej 5.

Lørdag inviterer han nemlig til fernisering i sit atelier fra klokken 10 og til klokken 17. Søndag har han åbent fra klokken 10 til klokken 14.

Man kan læse mere om Thomas Tjørnelund og hans kunst på www.kunstogkrop.dk.

Fra lærer til fuldtidskunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce