Forvaltning foreslår fyring


Forvaltning foreslår fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅRSLEV: Årslev Kommune kan blive nødt til at fyre en ansat på rådhuset for at få økonomien til at hænge sammen. Det fremgår af et budgetforslag fra forvaltningen, som Økonomiudvalget skal tage stilling til på et møde i morgen. I alt forventer kommunen at skulle spare 4,6 millioner kroner, heraf 775.000 kroner på Økonomiudvalgets budgetområde.

For at skaffe den lille mil- lion har forvaltningen opstillet hele 14 forslag til besparelser. Fyringen af en enkelt medarbejder tegner sig for en tredjedel af beløbet, nærmere bestemt 250.000 kroner.

- Vi kan ikke spare mere på de andre områder, hvis vi skal undgå, at kommunen kommer på kant med loven, lyder forklaringen fra kommunaldirektør Annalise Horster, som tilføjer, at det naturligvis ikke er rart at skulle sige farvel til en medarbejder.

Der er endnu ikke sat navn på den pågældende person, og Annalise Horster håber fortsat, at det ikke bliver nødvendigt med fyringer. Blandt andet har kommunen stadig ikke det fulde overblik over de fremtidige skatteindtægter, ligesom udgifterne på it- området kan vise sig at blive mindre end forventet.

Ikke Årslevs Dag

Blandt de øvrige forslag til besparelser på Økonomiudvalgets område er aflysningen af Årslevs Dag i år 2005. Ideen har været at byde nye borgere velkommen til kommunen i form af en række åbent husarrangementer. Forventet pris: 105.000 kroner.

Desuden er der stillet forslag om stoppe tilskuddet til henholdsvis Fyns Erhvervsråd og Årslev Erhvervsråd, som tilsammen modtager 78.000 kroner om året. Det vil i praksis betyde, at kommunen melder sig helt ud af de to råd, oplyser Annalise Horster.

Et næsten tilsvarende beløb, nemlig 79.000 kroner, kan spares ved at afskaffe puljen til efteruddannelse af rådhusets personale, mens en mindre ambitiøs it-plan for kommunen kan give en besparelse på 75.000 kroner.

Der er planlagt et budget-seminar for medlemmerne af kommunalbestyrelsen den 19. august. Cirka tre uger senere, den 8. september, skal budgettet førstebehandles.

Forvaltning foreslår fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce