Forsyningen skal ikke sælges


Forsyningen skal ikke sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk flertal vil beholde Faaborg Forsyningsvirksomheder på kommunale hænder. Det betyder et farvel til millioner.

FAABORG-MIDTFYN: Det ville være et rigtigt givtigt tidspunkt for kommunen at sælge Faaborg Forsyningsvirksomheder. Det mener i hvert fald borgmester Bo Andersen (V) efter at have læst den rapport, som et hold af konsulenter har arbejdet på de seneste uger.

Men et politisk flertal i kommunalbestyrelsen ville det anderledes, da de sent tirsdag aften skulle beslutte, om der skulle arbejdes videre med salgsplanerne.

17 politikere - de to konservative, de to SF'ere, de to fra Dansk Folkeparti og de 11 socialdemokrater - stemte nemlig imod at sælge guldæggene i Faaborg Forsyningsvirksomheder - el- , vand- og varmeforsyningen. Viceborgmester Grete Justesen (K) begrunder sin modstand således:

Forbrugernes værdier

- Hvis vi her i min private husholdning har problemer med at betale olieregningen, så sælger vi altså ikke bare ud af malerierne. Man skal ikke sælge ud af arvesølvet, siger Grete Justesen, og peger på, at millionværdierne i Faaborg Forsyningsvirksomheder er skabt af forbrugerne i Faaborg og Broby-området, selv om virksomheden nu ejes af hele kommunen.

Borgmester Bo Andersen ærgrer sig. Hele Venstre-gruppen i kommunalbestyrelsen og det radikale medlem stemte for at fortsætte salgsplanerne. Ifølge borgmesteren stod syv-otte virksomheder parat til at byde på forsyningen, og et salg kunne have indbragt millioner til den slunkne kommunekasse.

Særlige regler for den slags handler betyder dog, at kommunen ikke ville få udbetalt hele beløbet med det samme. Ud over, at staten snupper 40 procent i afgift, ville resten skulle udbetales over 10 år.

- Hvis vi havde solgt, ville der have været et to-cifret millionbeløb til anlægsprojekter hvert år de næste ti år, siger Bo Andersen, der kalder det "ærgerligt for kommunen", at salget må droppes.

Arbejdspladser vigtige

Helt anderledes ser den socialdemokratiske gruppeformand Hans Jørgensen på sagen. Han bærer også kasketten som formand for Faaborg Forsyningsvirksomheder og kalder beslutningen "den helt rigtige."

Hans Jørgensen peger på, at et salg ville skabe usikkerhed om mange arbejdspladser i lokalområdet, og det samme siger Grete Justesen:

- Det handler om mange arbejdspladser, og hvis der er noget, vi ikke har for meget af, er det netop arbejdspladser, siger hun.

Desuden stiller Hans Jørgensen spørgsmålstegn ved, om de millioner, som kommunen ville få ud af salget, ville kunne bruges til andet end at pynte i kassen.

- For vi må jo ikke engang bruge de penge, vi kan skrabe sammen, siger den socialdemokratiske gruppeformand med henvisning til det jerngreb, regeringen holder kommunernes økonomi i.

Bo Andersen vil ikke udelukke, at han på et senere tidspunkt igen vil have undersøgt mulighederne for at sælge dele af forsyningsvirksomhederne. Det vil dog komme an på markedssituationen.

Selv om flertallet i kommunalbestyrelsen afviste et salg, blev det i øvrigt bestemt, at Faaborg Forsyningsvirksomheder nu skal drives efter markedsvilkår. Dermed opgives hvile-i-sig-selv-princippet, og det, mener Hans Jørgensen, vil på sigt føre til lavere priser.

Forsyningen skal ikke sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce