Friskoleleder Torben Vind Rasmussen bliver ny forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole
RYSLINGE: Han sad på en pub i London på studietur med alle sine kollegaer fra Ryslinge Friskole, da telefonen ringede fredag eftermiddag i sidste uge. I røret fik han Erik Rahn Jensen, formand for bestyrelsen på Ryslinge Højskole.

- Ja, det kostede mig godt nok en omgang på pubben. Og det er dyrt i England, griner Torben Vind Rasmussen.

Bestyrelsesformanden ringede nemlig for at fortælle, at Torben Vind Rasmussen havde fået stillingen som den nye - og første - forstander på Ryslinge Efterskole. En stilling, han og 12 andre havde søgt, og som i alt fem kandidater har været til samtale om. Derfor var det også med en antydning af hævet brystkasse og høj hage, at Torben Vind Rasmussen på et pressemøde i går fortalte om sit kommende job.

- Jeg er meget, meget glad for den her mulighed, siger 42-årige Torben Vind Rasmussen.

Den rette mand

Gennem de seneste fem år har han været skoleleder på Ryslinge Friskole. Et job, han på ingen måde er træt af, men alligevel nu har sagt op.

- Jeg er sådan set ikke færdig med friskolen. Så det er ikke en flugt, men simpelthen en mulighed, jeg ikke kunne lade være med at tage. Så på den måde var det ikke en svær beslutning.

For Ryslinge Højskoles bestyrelse var der heller ikke nogen vaklen, da Torben Vind Rasmussen var valgt som forstander.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi har den rette mand på den rette post. Han har en god portion erfaring, personlighed og dygtighed, og vi har stor tillid til, at han kan løfte opgaven, siger bestyrelsesformand Erik Rahn Jensen.

Torben Vind Rasmussen er født og opvokset i Espe, uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole i Ollerup og har tidligere været ansat på blandt andre Nr. Broby Fri- og Efterskole, Hardsyssel Efterskole og Vandel Efterskole. Og nu er han altså klar til at holde den første velkomsttale for Ryslinge Efterskole.

- Det er en fantastisk mulighed at være med til at sætte præg på en ny efterskole. Der er noget pionerånd over at starte noget nyt op helt fra bunden, og jeg glæder mig meget til at starte, siger Torben Vind Rasmussen.

God til jobbet

På Ryslinge Friskole bliver nyheden om skolelederens afgang taget med knap så glade miner.

- Vi er da utroligt kede af det, men samtidig er vi selvfølgelig glade på Torbens vegne, for vi tror, han vil være rigtig god til det job, siger Knud Rasmussen, formand for skolebestyrelsen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Ønske: Forenede foreninger

Ønske: Forenede foreninger

Ryslinge Højskole udvider indsamling

Ryslinge Højskole udvider indsamling

Støttekroner er stadig ikke optalt