Forsøg: Genoptræning rykker i privat fitnesscenter og haller

Bella Beluga er et af seks steder, som nu skal skal stå for en del af den kommunale genoptræning. Arkivfoto: Palle Søby

Forsøg: Genoptræning rykker i privat fitnesscenter og haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som et forsøg kommer genoptræning og vedligeholdende træning ud i haller og private fitnesscentre. 800.000 kroner er der afsat til forsøgene, som skal køre frem til februar.

Faaborg-Midtfyn: Får du brug for genoptræning efter et uheld på skiferien eller en indlæggelse på hospitalet, så kan det være, at genoptræningen kommer til at foregå i et privat fitnesscenter eller i motionscentret i den lokale hal.

Kommunen sætter nemlig gang i tre forsøg - også kaldet prøvehandlinger - hvor den kommunale genoptræning og vedligeholdende træning sendes ud af de kommunale lokaler.

- Det er blandt andet for at understøtte vores udviklingsstrategi. Vi vil gerne løse opgaverne så tæt på borgerne som muligt og anspore dem til, at de fortsætter i en eller form for motion ved, at de kommer i den lokale idrætshal eller fitnesscenter, siger formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Herdis Hanghøi (V).

- Det er ikke fordi, man skal være et bestemt sted og dyrke motion, men et mål er at undgå livsstilsygdomme ved, at man får noget motion. Det prøver vi at hjælpe på vej og samtidig lægger vi også noget motionsvejledning ud, påpeger formanden.

Seks valgt ud
800.000 kroner er der afsat til prøvehandlingerne. De skal foregå hos seks aktører.Rolf Hallen, God Form (privat fitness i Ringe), Korinth Hallen skal levere motionsvejledning efter sundhedsloven § 119.

Bella Beluga (privat fitness i Faaborg) skal stå for genoptræning af erhvervsaktive borgere med skulderskader.

Årslev Fitness (privat) og Espe Hallen skal favne vedligeholdende træning efter serviceloven §86, stk. 2.

800.000 kroner

Der er tale om en beslutning i forbindelse med budgetforliget 2018, der nu prøves af i virkeligheden. 800.000 kroner er der afsat til arbejdet.

- Det handler også om, at vi vil afprøve, hvordan det fungerer, når vi inddrager private aktører og have mulighed for at være ude i nærområderne, hvor borgerne er, siger Herdis Hanghøi.

- Men der skal være borgere nok til et hold, når det gælder genoptræning, for ellers bliver det lige dyrt nok, hvis der er en fysioterapeut til to borgere. Men der kan være nogle, der vil køre den ene eller anden vej, fordi det passer bedre ind, lyder det fra Herdis Hanghøi.

Umiddelbart er der lagt op til, at Espe Hallen er en af seks aktører i forsøgene. Det giver god mening, mener halinspektør Knud Bæklev.

- Bestemt. Det er et plus for området, og vi er da glade, hvis vi kommer med i puljen. Vi har et motionscenter og faciliteter i hallen, der kan benyttes til formålet. Så det giver god mening og er en del af det, vi gerne vil, hvor vi populært siger, at Espe Hallen er fra vugge til grav. Den skal være for alle, forklarer han.

Hjælp til hallerne

Forsøgene kører fra nu og til februar 2019.

- Vi evaluerer løbende, for er der et sted, som slet ikke benyttes, skal vi have det op til revision og se, om der så kan være et andet sted. Og en af grundtankerne, da vi diskuterede det i det tidligere udvalg (i den gamle kommunalbestyrelse, red.) var, at der er ledig kapacitet i nogle haller, som vi ligeså godt kan udnytte, oplyser Herdis Hanghøi, der gerne ser, at forsøgene bliver af mere permanent karakter.

- Det afgørende er, at borgerne synes, det er en god idé og vil gøre brug af det i stedet for, at man skal transporteres over en længere strækning og som også kan være en kommunal udgift.

- Det er dejligt, at vi nu kan prøve det hele af først, og det har vi også gjort med andre ting. Bliver det her en bragende succes, kan vi nå at få noget med i budgettet for 2020, understreger Herdis Hanghøi.

Forsøg: Genoptræning rykker i privat fitnesscenter og haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce