Forslag: Luk en børnehave i Faaborg

Ringgårdens Børnehave i Faaborg foreslås lukket i et spareforslag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto: Anne Jørgensen

Forslag: Luk en børnehave i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunekassen kan spares for næsten 900.000 kroner om året, hvis der lukkes en børnehave i Faaborg.

Faaborg: Der er for få børn i Faaborg til det antal børnehaver, der er i området. Dét er analysen bag et spareforslag fra Faaborg-Midtfyn Kommune om at lukke en af børnehaverne i Faaborg.

Forslaget vil spare kommunekassen for næsten 900.000 kroner om året, og idéen er, at kommunen enten opsiger sin aftale med den selvejende institution Ringgården. Eller også at den relativt nybyggede kommunale institution Sundbrinken lukkes.

Ringgården har plads til 67 børn, og hvis institutionen lukker vil de fleste kunne få plads i en af Faaborg bys andre børnehaver, lyder det i kommunens spareforslag.

"Det er vurderingen, at hovedparten af børnene vil kunne tilbydes plads i én af Børneområde Syds to afdelinger, Sundbrinken eller Toftegården, som ligger hhv. 1,2 km og 2,8 km fra Ringgården. Med de nuværende prognosetal er der i omegnen af 5-10 børn som ikke kan tilbydes plads i enten Sundbrinken eller Toftegården, og som vil få tilbudt plads i enten Bøgebjerg Børnehus i V. Åby, Kærnehuset i Horne eller Svanninge Børnehus", fremgår det af spareforslaget.

Samtidig gør spareforslaget opmærksom på, at det kan være, at forældrene bag Ringgården vil drive institutionen videre som en privat institution, der så vil have krav på tilskud fra kommunen. I det tilfælde vil manøvren alligevel ikke give en besparelse for kommunekassen.

En lignende situation opstod for nogle år siden i Ringe, da kommunen opsagde aftalen med Tinghøj Børnehave. Bestyrelsen bag besluttede at gøre børnehaven privat, og i dag konkurrerer Tinghøj Børnehave og Vuggestue med de kommunale børnehaver i Ringe.

Privat børnehave spøger

Formanden for forældrebestyrelsen i Ringgården, Søren Andersen, kalder spareforslaget for kedelig læsning.

- Vi har en velfungerende børnehave med god forældre opbakning, men vi har godt kunne se, hvad der sker med faldende børnetal, og vi har også kunne se, at der ikke har været fyldt op i de to kommunale institutioner. Så man har da ikke kunne lade være med at tænke den tanke, siger formanden, som samtidig kan oplyse, at en privat børnehave på stedet ikke er en fjern tanke.

- Det giver os overvejelser om at lave en privat børnehave, og det har vi allerede haft snakket om. På torsdag har vi et møde med vores administrationsselskab, hvor vi skal have en snak om, hvordan man griber det an, hvis man skal lave en privat børnehave, forklarer Søren Andersen.

Det kommende møde har været planlagt længe.

- Vi er glade for den driftsaftale, vi har med kommunen, og vi er glade for den indflydelse, vi har som forældre. Derfor er vi kede af, hvis man vil opsige driftsaftalen. Det er ikke noget, kommunen har luftet overfor os, og nu skal vi ud og orientere forældrene og tage en snak i bestyrelsen.

Forslag: Luk en børnehave i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce