Forslag: By til demente

Svendborg omdanner snart et plejehjem til en mindre demensby med frisør og butikker. Odense forventer en hel bydel til demensramte indenfor få år. Faaborg-Midtfyn har endnu ikke taget stilling og har satset på uddannelse. Her på Lykkevalg er man langt fremme med indretning.
Foto: Roland Petersen

Forslag: By til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har sagt foreløbig nej tak til et forslag om et opføre en såkaldt satellitby til demente i Årslev-området

Politikerne i Socialudvalget har på dets seneste møde diskuteret, hvorvidt man er interesseret i en såkaldt satellitby til demente i Årslev, som skal samarbejde med den stortanlagte demensbydel i Odense, Byen for livet, som støtteforeningen Margurittens Venner i samarbejde med Odense Kommune og OK-Fonden har på tegnebrættet, og som ventes klar i 2018. Forslaget går på, at Faaborg-Midtfyn selv finansierer eller eksempelvis indgår en driftsaftale med OK-Fonden om en sådan satellitby.

Socialudvalgsformand Herdis Hanghøi (V) mener, det er for tidligt at tage stilling.

- Vi har meddelt dem, at det ikke er lige nu, vi arbejder på det. Så langt er man heller ikke i Odense. De må først etablere deres egen demenslandsby og se, om det kommer til at blive en succes, siger socialudvalgsformand Herdis Hanghøi (V).

Formanden for Margurittens Venner, Aster Schepel, der selv bor i Årslev, beskriver, at en satellitby kan samarbejde med demensbyen i Odense om læger, ergo- og fysioterapeuter og den slags. Hun kalder det fornuftigt, at Faaborg-Midtfyn venter, til Odense-projektet står klar.

Selv om kommuner som Odense og Svendborg har sat gang i byggeplaner for at klare udfordringen med et stigende antal demensramte borgere, så mener Herdis Hanghøi, at Faaborg-Midtfyn er godt med, når det drejer sig om viden og kompetencer.

- De (Odense og Svendborg, red.) er længere fremme, hvad angår bygningerne, men de er ikke så langt fremme, hvad angår uddannelse og kompetenceudvikling, som vi er. Det er meget væsentlig, at personalet ved, hvordan man skal tage sig af de demente og deres pårørende. Det har vi først og fremmest sat fokus på, pointerer Herdis Hanghøi (V), der uddyber, at 800 ansatte i ældreplejen og på træningsområdet har været på kursus i den såkaldte blomstringsteori.

Hun afventer en procesplan her til januar og en boliganalyse i løbet af foråret, før man tager beslutning om demensplejehjem/-landsby i kommunen.

Forslag: By til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce