Fornuftigt at udvide lystbådehavnen


Fornuftigt at udvide lystbådehavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når det er sure opstød fra snæversynede personer, der fylder i dagspressen, ja så fristes mange unægtelig til at tro, at noget er galt. Men der er altid en anden indgangsvinkel til tingene.

På det seneste er der kommet en del fra Flemming Ø's hånd - noget der kræves set fra en anden vinkel end den af Flemming udlagte.

Man skal da ikke være bitter over andres succes, ej heller selv om det ikke er gået på samme facon for en selv. En by som Faaborg, ja, en hvilken som helst by eller land for den sags skyld, har brug for igangsættere, mennesker, der er villige til at løbe en risiko, eller som kan iværksætte projekter til gavn for mange. Her tænker jeg konkret på det angreb Flemming retter mod Ole Billum Jensen og de bevillinger, han har fået. Bevillinger - eller dispensationer - som er givet, uden det har været til gene og ulempe for andre, men som har gavnet mange.

Flemming skylder at nævne, hvor mange mennesker, der er kommet i arbejde, og hvor mange indirekte arbejdspladser, det løbende vil give og allerede har givet.

Og så er det da pragtfuldt at se andre mennesker få succes med deres forehavender.

Jeg kan heller ikke lade være at nævne Kim Laues angreb på Grete Justesen for hendes bemærkning om, at en udvidelse af lystbådehavnen vil generere mere omsætning i byen. Det er da absurd, at Kim mener, at hvis udtalelserne kom fra en økonom, ja så var de i orden. Men fra Gretes hånd så krævede de en meget lang forklaring.

Jeg må beundre Kim Laue for hans evne til udelukkende at gå efter benene, og så lade bolden trille væk. Noget der sikket er til stor gavn for hans byrådsarbejde (dansk ironi).

Med hensyn til lystbådehavnen kontra flere penge til bløde værdier. Enhver har vel på et tidspunkt mærket, at én krone, der bruges på evt. slik, er væk kort tid efter. Men en krone der anvendes til mel, gær og æg, kan hæve til noget mere. Ja sælger du brødet kan det måske ligefrem give overskud i forhold til kronen anvendt til slik. Jeg håber, Kim kan følge billedsproget.

Ligeledes er en udvidelse af lystbådehavnen en mulighed for Faaborg Kommune til at øge sine indtægtsmuligheder. Hvor meget vil naturligvis kunne diskuteres, men man kan med enkle midler ræsonnere sig frem til, hvad der sker ved en sådan økonomisk ændring.

En bådplads mere giver end øget efterspørgsel på div. vare og serviceydelser. En stigning i efterspørgslen vil generere en efterspørgsel på andre varer. Processen vil i princippet fortsætte i det uendelige, da efterspørgsel altid vil skabe ny efterspørgsel, som så vil generere ny produktion.

Dette til gavn og glæde for ikke kun de, der glædes med en bådplads, men en lang række andre borgere i Faaborg, der kan glædes med mulighed for arbejdspladser, øget indkomst som så igen kommer i omløb. Ja, så er vi allerede i gang igen.

I denne betragtning er så ikke medtaget den markedsføringsmæssige værdi, dette ville have for Faaborg. Noget der igen kan genererer omsætning. Men det er svært at sætte værdi på. Men enhver markedsføringsperson ved, at uden markedsføring intet salg.

Alt i alt er jeg sikker på, at der er masser af vilje og økonomi til bløde værdier, men det skal der også være i fremtiden.Derfor er udvidelsen af lystbådehavnen et fornuftigt træk for Faaborg Kommune.

Fornuftigt at udvide lystbådehavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce