Formand undrer sig over affaldsgebyr


Formand undrer sig over affaldsgebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: Fra den 1. januar skal virksomheder betale et affaldsgebyr for at benytte kommunens genbrugsstationer. Det til trods for, at mange stort set ikke kommer på pladserne for at aflevere genbrugeligt affald.

Alligevel skal stort set alle virksomheder betale gebyret, og det forstår formanden for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, tømrermester Arne Brunholm, ikke.

- Loven må være lavet for, at små håndværkere ikke skal aflevere deres affald gratis. Det kan de i dag, når de ikke har et firmaskilt på bilen, siger Arne Brunholm, og tilføjer.

- Men at pålægge alle et gebyr, det er ikke den rigtige løsning. Vi (Arne Brunholm A/S, red.) har en sorteringsplads selv og får en vognmand til at hente det. Det vil vi fortsætte med og vil aldrig komme på genbrugspladsen. Det vil også gælder for mange andre, vurderer han.

Det er kun ganske få enkeltmandsvirksomheder, der er fritaget for at betale til ordningen.

Men der er ikke noget at gøre, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K). Det er nemlig en lov, som Folketinget har vedtaget.

- Det er altså ikke noget, som fru. Justesen har fundet på. Det er en lov, der kommer helt oppefra, og jeg er meget spændt på, hvordan den modtages. For jeg er overrasket over, at det er den her vej, vi skal gå, siger hun.

Det bliver virksomheder som for eksempel entreprnører, der skal betale mest. Helt op til otte gange grundgebyret, som er på 680 kroner. 

Formand undrer sig over affaldsgebyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce