Formand frygter færre busser


Formand frygter færre busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grete Justesen (K) forudser dårligere kollektiv trafik, når kommunekassen skal til at betale for flere busser

FAABORG-MIDTFYN: - Jeg frygter virkelig, at vi får en dårligere kollektiv trafik.

Sådan siger Grete Justesen (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, efter at fremtidens busdrift i Faaborg-Midtfyn tidligere på ugen blev diskuteret politisk.

Sagen er, at Region Syddanmark, der er ansvarlig for de regionale busser, er på vej med en plan for, hvordan busserne skal køre fra 2010.

Og der lægges ganske enkelt op til mere direkte og hurtige ruter uden de samme omveje til småbyerne på landet, hvor rutebilerne gør holdt i dag.

- Som jeg hører det, bliver de regionale ruter nærmest lige streger i landskabet, og hvis det går sådan, bliver det en meget stor udfordring for Faaborg-Midtfyn, siger Grete Justesen.

Som en forsinket konsekvens af kommunalreformen skal kommunerne nemlig overtage finansieringen af de ruter, som ikke går mellem såkaldte regionale rejsemål - altså større byer som Faaborg, Ringe, Odense og Svendborg.

Med kommunens pressede økonomi tvivler Grete Justesen dog på, at kommunekassen kan finansiere ret mange flere buslinjer end den skolekørsel, kommunen skal finansiere ifølge loven.

Måske kun skolekørsel

- Vi skal sørge for skolebuskørslen, men ellers vil vi ikke lege julemand, siger Grete Justesen med tanke på, at flere af de småt benyttede ruter og afgange i dag holdes kørende af de offentlige kasser.

I samme åndedrag understreger Grete Justesen dog, at kommunen ikke må svigte gymnasierne i Faaborg og Ringe, der i høj grad har busserne som fødelinje.

- Hvis vi ikke sørger for, at der er optimal kørsel fra Broby-området til gymnasiet i Faaborg og fra Årslev- og Ryslingeområderne til gymnasiet i Ringe, så søger de unge andre steder hen, mener Grete Justesen.

I Region Syddanmark har man længe arbejdet med et oplæg til, hvordan fremtidens regionale bustrafik kan se ud.

Oplægget offentliggøres på tirsdag, og ifølge udviklingsdirektør i regionen, Mikkel Hemmingsen, så har Grete Justesen hørt rigtigt.

De buslinjer, som Region Syddanmark vil finansiere i fremtiden, bliver de lange lige stræk. Mindre og snogede ruter - og dem er der flere af i Faaborg-Midtfyn - skal der findes penge til i kommunekassen.

Nej tak til sightseeing

- Den offentlige busservice, vi har i dag, fungerer ikke. Passagererne vil ikke på sightseeing, de vil fra A til B, siger Mikkel Hemmingsen om regionens planer for mere direkte busruter.

Han tilføjer, at det fremover vil være bysamfund med mere end 3000 indbyggere, der ses som vigtige for den regionale bustrafik. Mindre samfund må betjenes af kommunalt betalte busser, med mindre de ligger på en hovedvej.

Mikkel Hemmingsen opfordrer derfor til, at politikerne i Faaborg-Midtfyn kraftigt overvejer fremtidens kollektive trafikmuligheder i de mindre samfund.

- Måske skal der i stedet køre en teletaxi, hvor der i dag kører en bus, lyder det fra Region Syddanmarks udviklingsdirektør.

Formand frygter færre busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce