Formand: O.k. at bryde loven


Formand: O.k. at bryde loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Holm (SF) afviser at droppe beslutning om at skære i institutionernes åbningstid

FAABORG-MIDTFYN: - Vi må så håbe på, at der er nogle ansvarsbevidste kommunalbestyrelsesmedlemmer, som vil stoppe dette lovbrud.

Sådan lyder det fra Finn Hansen, Vantinge, som reaktion på gårsdagens historie om, at kommunen med fuldt overlæg bryder loven på daginstitutionsområdet.

Ifølge Velfærdsministeriet er det ikke tilladt at ændre på tilskuddet til det enkelte barn i løbet af et budgetår - hverken i negativ eller positiv retning. Og begge dele har Faaborg-Midtfyn Kommune gjort på linje med en lang række andre kommuner.

Sagen kommer op, fordi man har bedt ministeriet tage stilling til, hvorvidt det er lovligt at skære daginstitutionernes åbningstid ned fra 52 timer til 50,25 timer om ugen.

Beslutningen blev truffet af kommunalbestyrelsen tidligere på året. Og den står ikke til at ændre, mener formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm (SF), som dermed bakker op om vicekommunaldirektør Kai Winton Hansen.

- Det vil simpelthen være alt for bøvlet at tage sagen op igen. Det vil give endnu mere flimmer på skærmen og skabe usikkerhed blandt forældrene. Samtidig mangler vi pengene og vil bare være nødt til at finde dem et andet sted. Det kan ikke lade sig gøre med så kort varsel. Så hellere bryde loven, siger han.

- Men det er vel ikke i sig selv et argument, at man mangler pengene, eller hvad?

- Det kan du selvfølgelig godt sige. Men nu er beslutningen en gang truffet, og så må vi se fremad. Jeg har det sådan med love, at ind imellem må der være nogen, som prøver dem af. Ellers bliver de for tåbelige, siger Jakob Holm.

Han tilføjer dog samtidig, at han stadig håber at kunne samle et politisk flertal bag at udvide åbningstiden igen. I forbindelse med efterårets forhandlinger vil han også kæmpe for, at kommunen fremover følger det vejledende timetal i skolerne og ikke kun minimumstallet, så dan som politikerne har besluttet for det kommende skoleår.

Formand: O.k. at bryde loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce