Form vigtigere end indhold


Form vigtigere end indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sker interessante ting i magtens korridorer i Faaborg i øjeblikket. I sagen om Hornehallen har formand for Erhvervs- og Kulturudvalget, Ove K. Pedersen (H), hidtil indtaget en meget stejl og afvisende holdning til halbestyrelsens krav om flere penge til Hornehallens drift.

Men forleden blev den drevne politiker udsat for en regulær "tunnel", da SF'eren Jakob Holm egenhændigt driblede sagen ind på borgmesterens skrivebord efter et ekstraordinært udvalgsmøde. Og Britta Duelund reagerede prompte, så sagen kom med på byrådets dagsorden allerede i dag.

Ove K. Pedersen havde ellers tænkt sig at lade Hornehallens bestyrelse sidde og svede i en måneds tid mere, inden den fik den ønskede afklaring på hallens økonomiske fremtid.

Det er i det hele taget bemærkelsesværdigt, hvordan Ove K. Pedersen agerer i denne sag. Han virker meget opsat på ikke at lade sig presse til noget som helst af bestyrelsen i Horne. Og dens trussel om at lukke hallen af for skolens brug af den, har han absolut intet tilovers for.

Og som det af og til sker, så er formen pludselig blevet meget vigtigere, end det, der egentlig er på spil: Nemlig at en halbestyrelse har følt sig tvunget til at gå til ekstremer for at blive hørt.

Britta Duelund og hendes håndtering af denne og andre aktuelle sager vidner om en borgmester, der i sit fjerde regeringsår synes at have fundet en større selvsikkerhed og handlekraft.

I det nye uformelle samarbejde med Venstre har hun opnået noget, der minder om en stabil magtplatform, og hun kan nu tillade sig at desavouere Ove K. Pedersen, uden det får konsekvenser.

Tilblivelsen af Faaborg-Midtfyn Kommune er et andet eksempel. Britta Duelund har droppet noget af diplomatiet og gør nu det, hun finder rigtigst, selv om det koster masser af knubs og ballade.

Det var også med den selvsikkerhed, hun forleden stillede op til valg i den fjendtlige Faaborg-Diernæs-forening. Hun vidste på forhånd, at hun ville tabe valget til Hans Jørgensen fra Årslev, men det afholdt hende ikke fra at møde op i løvens hule.

Form vigtigere end indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce