Sparekniven kommer ikke til at skære så dybt som planlagt på servicen i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Fredag middag har 24 af kommunens 25 politikere indgået forlig om næste års kommunale budget, og i stedet for at spare og effektivisere for 28 millioner kroner har politikerne kun vedtaget besparelser for 18 millioner kroner.

- Vi har igen i år indgået et bredt forlig, og det glæder mig, at der er så stor politisk vilje til samarbejde og til at tage fælles ansvar, siger borgmester Christian Thygesen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren lægger blandt andet vægt på, at politikerne er enige om, at pengene fra den omdiskuterede statslige ældremilliard bliver i ældreplejen, selv om politikerne ikke længere er bundet af aftalen med Christiansborg.

Ud over besparelser rummer budgetforliget også tilsagn om store investeringer i infrastruktur, byggeri og anlæg de kommende år.

Blandt andet skal der investeres store summer i skolerenoveringer, i børneinstitutioner, i landsbyfornyelse samt i modernisering af Forum Faaborg og et nyt varmtvandsbassin i Midtfyns Fritidscenter.

Kun Enhedslisten ville ikke underskrive budgetforliget - sådan som det også var tilfældet sidste år.

Læs den samlede budgetaftale i det vedhæftede dokument.

Læs mere om Faaborg-Midtfyn Kommunes nye budgetforlig på Mitfyn.dk i løbet af fredag eftermiddag - og i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis lørdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
Diskuter økonomi med politikerne på Facebook

Diskuter økonomi med politikerne på Facebook

Budget-topmøde slut: - Forhandlinger er først lige startet

Budget-topmøde slut: - Forhandlinger er først lige startet

Enhedslisten: Vi er nødt til at hæve skatten

Enhedslisten: Vi er nødt til at hæve skatten