Forgiftet: Hund indtog hash under gåtur på stranden

Hunden Fauna er stadig indlagt torsdag aften til fortsat væskebehandling og observation og forventes udskrevet hende fredag
Foto: Privatfoto

Forgiftet: Hund indtog hash under gåtur på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften blev Fauna, en gammel dansk hønsehund, indlagt på dyreklinikken i Glamsbjerg med cannabisforgiftning.

Onsdag aften ringede Christin Jensen fra Faaborg til dyrlæge Mogens Brix fra DyrlægeRingen, der havde aftenvagten. Hun fortalte, at hendes 10 måneder gamle danske hønsehund, Fauna, pludselig var begyndt at opføre sig mærkeligt efter, at de havde været ude at gå en tur ved vandet i Bøjden.

Hunden lå og hev efter vejret, og slingerede, når den forsøgte at gå. De aftalte derfor, at hun skulle bringe hunden til dyrehospitalet i Glamsbjerg til en nærmere undersøgelse.

- Faunas adfærd skiftede konstant.Det ene øjeblik var hun sløv, det andet øjeblik var hun hyper. Hendes pupiller var store og responderede ikke på lys. Og så var hun decideret angst og sensitiv over for lyde, forklarer Mogens Brix og fortsætter:

- Jeg mistænkte, at hunden havde indtaget euforiserende stoffer, da det ikke er så lang tid siden, at jeg sidst havde en patient med identisk adfærd. Derfor gav jeg hende en indsprøjtning med et opkastmiddel.

Der kom dog kun skum op, og Fauna fik derfor et drop for at udfase effekten af et eventuelt euforiserende stof og genoprettet sin væskebalancen.

Drugtesten, der viser, at hunden Fauna er positiv for THC, som er det stof, der i cannabis.
Drugtesten, der viser, at hunden Fauna er positiv for THC, som er det stof, der i cannabis.
Foto: Privatfoto

Urinprøve viste spor af cannabis

Torsdag tog dyrehospitalet forskellige prøver i deres laboratorium. Urinen viste spor af cannabis, men heldigvis viste blodprøverne ikke tegn på skade af organer.

- Fauna havde en voldsom reaktion på forgiftningen. Det tyder på, at hun har indtaget en stor dosis, fortæller Mogens Brix.

Ejer Christin Jensen er rystet over, at hendes hund kunne blive forgiftet med cannabis på en gåtur ved vandet, og hun har meldt sagen til politiet.

Hunden Fauna er stadig indlagt her torsdag aften til fortsat væskebehandling og observation og forventes udskrevet hende fredag

Elsker duften af hash

Det er ikke første gang, at dyreklinikken har oplevet, at en hund har indtaget hash. Og i de større byer i Danmark oplever dyreklinikkerne et stigende antal af hunde, der har spist euforiserende stoffer.

På Universitetshospitalet for Familiedyr ved Københavns Universitet behandler man i dag cirka en forgiftet hund om måneden - for år tilbage behandlede hospitalet kun to hunde om året.

- Hash dufter sødt og frister nysgerrige hundesnuder og -munde. Men det er vigtigt, at man som ejer ikke pludselig bliver angst over at gå en tur med sin hund. Hunden skal have lov til at være hund og have lov til at snuse og bruge alle sanser. Men det er naturligvis afgørende, at man er på vagt over for symptomer, lyder det fra dyrlægen.

Forgiftet: Hund indtog hash under gåtur på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce