Foreningsliv i fare


Foreningsliv i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNGDOM: Midtfyn har tradition for frivilligt arbejde, men de unge gider ikke, hævder 27-årige Thomas Tjørnelund
MIDTFYN: Et stærkt foreningsliv, hvor der altid står nogen klar i kulissen til at tage over, hvor andre giver slip. Det er, hvad 27-årige Thomas Tjørnelund fra Ryslinge forbinder med Midtfyn. Derfor blev han ikke overrasket, da seks lokale foreninger tidligere på året arrangerede en sankthansfest på ruinerne af Midtfyns Festival. Alligevel er der grund til bekymring, hævder han.

- Det er den gamle garde, som trækker læsset. Ser man på min egen generation og de helt unge, er der langt mellem ildsjælene. Folk gider ikke at bruge kræfter på frivilligt arbejde. I stedet har de fået andre interesser så som computer og internet. Derfor frygter jeg, at foreningerne uddør, hvis udviklingen får lov til at fortsætte, siger Thomas Tjørnelund.

Som eksempel peger han på, at det kniber gevaldigt med at finde frivillige til et projekt, der skal sikre en bedre kontakt mellem de lokale idrætsforeninger og SFO'er i Ringe. Lederen af projektet er hans egen kæreste, Pernille Paludan Rasmussen, der er ansat ved Ringe Kommune.

Spørgsmålet er, hvad der bør gøres. Selv er den 27-årige midtfynbo ikke i tvivl.

- Jeg er medlem af Ringe Boldklub og ser det som min opgave at være et forbillede for dem, der er yngre end mig selv. For eksempel prøver jeg at forklare dem, at det er vigtigt at hjælpe til ved den årlige julefrokost, fordi klubben på den måde får råd til nye bolde, siger han.

Frivillig på festival

For Thomas Tjørnelund har frivilligt arbejde altid været tæt forbundet med et andet kendetegn ved Midtfyn, den årlige festival på Goe Bakke.

- Jeg er vokset op med Midtfyns Festival. Da jeg var seks-syv år gammel begyndte jeg at samle flasker for Ryslinge Boldklub. Da jeg blev lidt ældre, solgte jeg pølser eller arbejdede i en handelsbod for den lokale idrætsforening i Ringe. Med tiden blev festivalen en del af min identitet som midtfynboer. Derfor fik jeg en underlig fornemmelse i maven, da jeg hørte, at årets festival var aflyst, fortæller han.

Siden år 2000 har Thomas Tjørnelund boet i Odense sammen med sin kæreste. At han stadig omtaler sig selv som midtfynbo er ingen tilfældighed. Ud over at han kører til fodboldtræning i Ringe 2-3 gange om ugen, besøger han ofte sin hjemby, Ryslinge, for at spille fodbold med sine gamle skolekammerater.

- For mig har Midtfyn altid været de to kommuner, Ryslinge og Ringe. Det er her, jeg er vokset op har mine venner. Årslev og Broby blev derimod altid omtalt som "dem, der lå på den anden side af Ringe", husker Thomas Tjørnelund.

Det betyder dog ikke, at Årslev og Broby helt bør udelukkes fra en midtfynsk kommune, understreger han.

- For en fattig kommune som Ryslinge er det måske ikke en helt dum idé at blive gift med for eksempel Årslev, siger han med et skævt smil.

Foreningsliv i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce