Foreningshus på vej?: Guldhøj-salg sættes på stand by

John Lademann og Helene Jakobsen er med i front for Borgerhusbanden, der gerne ser et foreningshus på Guldhøj. De nærmere undersøgelser af den mulighed gør, at politikerne udskyder et eventuelt salg af østfløjen. Arkivfoto: René Johansen

Foreningshus på vej?: Guldhøj-salg sættes på stand by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne udskyder beslutningen om at sætte østfløjen af Guldhøj-komplekset til salg, og samtidig piller de en flytning af Broby Bibliotek ud af kvadratmeteranalysen.

Ringe/Nr. Broby: Tanken om at sætte en del af Guldhøj-komplekset i Ringe til salg bliver nu definitivt udskudt.

Det er der i hvert fald enighed om i Økonomiudvalget, der på sit seneste møde havde sagen på dagsordenen.

Udsættelsen skyldes, at Borgerhusbanden, der arbejder på at få skabt et foreningshus, har peget på Guldhøj som stedet for sådan et og som er et alternativ til et nybygget foreningshus i forlængelse af fritidscentret. Nybyggeriet er et ønske, der er fremsat i samarbejde med Midtfyns Fritidscenter, Nordagerskolen, idrætsforeninger og folkene bag Midtfyns Multipark, og det er disse muligheder, der nu skal klarlægges, inden et til slag-skilt eventuelt kommer i vinduet.

Det oplyser borgmester Hans Stavnsager (S).

- Der er allerede foreninger, der bruger vestfløjen på Guldhøj, og Borgerhusbanden har en tanke om, at der kan laves et foreningshus - og måske kan frivilligcentret også rykkes derop. Det sådanne nogle undersøgelser, som der lige nu er i gang, og hvor vi afventer resultatet, forklarer Hans Stavnsager.

Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet.
Hans Stavnsager, borgmester
Guldhøj-komplekset
Guldhøj er en tidligere folkeskole, og en del af bygningerne er i dag omdannet til boliger.Komplekset består af 4560 etagemeter. Østfløjen, der er i spil til at blive solgt, er på 1900 kvadratmeter, mellembygningen er 260 kvadratmeter og vestfløjen cirka 2400 kvadratmeter.

To ejendomsmæglere har vurderet østfløjen. Laveste vurdering er 2,3 mio kr. Højeste er 3,3 mio. kr. Salgsprisen er fra administrationen side foreslået til at være 2,8 mio kr.

Flere foreninger, ungdomsskolen, hjemmeplejen og sygeplejen holder i dag til på Guldhøj.

Klarhed til efteråret

Et helt eller delvist salg af Guldhøj-komplekset indgår i den store kvadratmeteranalyse, som skal munde ud i færre kommunale kvadratmeter og dermed i sidste ende sparede kroner.

Forslaget i rapporten om at sælge hele Guldhøj-komplekset og flytte foreningerne til andre kommunale lokaler har politikerne tidligere manet dybt ned i jorden. Det er derfor kun østfløjen, der reelt er i spil til et salg, og Borgerhusbanden, der repræsenterer flere tusinde medlemmer, peger på, at der er brug for hele komplekset til foreningshuset. Altså begge fløje og nok også mellembygningen.

- Vi skulle meget gerne være klar, så vi har noget til budgettet i efteråret. Ikke at vi står klar til at klippe den røde snor til et foreningshus, hvis vi ser det som den bedste løsning, men at vi i hvert fald er klar til at træffe en beslutning om det ene eller andet, siger borgmesteren.

Bibliotek bliver

Mens det stadig er uvist, hvad der kommer til at ske med dele af Guldhøjkomplekset, så ligger det fast, at flytningen af Broby Bibliotek til Brobyskolerne, afdeling Pontoppidan, pilles ud af kvadratmeteranalysen.

Tanken var at placere biblioteket i forlængelse af læringscentret på skolen.

- Det er taget ud, fordi der ikke rigtig er penge i det her forslag, og det er hele formålet med kvadratmeterarbejdet, siger Hans Stavnsager, der samtidig slår fast, at det ikke er ensbetydende med, at ideen om en flytning er begravet.

Målet med sammenlægningen er et højere besøgstal på biblioteket.

- Det kan godt være, at det er en god ide, men så skal det ind som et selvstændigt punkt, fordi der vil være nogle anlægskroner forbundet med flytningen, påpeger borgmesteren.

Begge sager skal endelig vedtages af kommunalbestyrelsen. Det sker på det næste møde, mandag.

Foreningshus på vej?: Guldhøj-salg sættes på stand by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce