Der er intet som at læse en god bog. Det er der rigtig mange, der mener.

Så har du lyst til at dele din læseoplevelse med andre, har du nu igen muligheden på bibliotekerne i Ringe og Faaborg.

Mødegangene ligger på fire tirsdage klokken 16-18, hvor man deler oplevelser af den bog, alle har læst. Der kræves ingen særlige forudsætninger, bare bogen er læst.

På Ringe Bibliotek åbnes læseballet med Iben Mondrups "Godhavn" om tre danske søskendes opvækst i Grønland i 1970'erne.

Herefter står Harald Voetmanns lille, finurlige og stærkt underholdende bog "Alt under månen" for skud. "Alt under månen" stiller skarpt på Tycho Brahe og hans assistenter på øen Hven i 1500-tallet.

Forårets tredje bog bliver John Williams' "Stoner", som den nu afdøde amerikaner har høstet megen ros for. Sidst, men ikke mindst, skal I læse danske Thorstein Thomsens historiske skæbnefortælling "Frøken Narvik" om kærlighed i krigens tid mellem en dansk/tysk soldat og en ung, norsk kvinde.

Bogen er også fortællingen om tre generationers udfordringer med kærlighed, familie og livet selv. På Faaborg Bibliotek er første bog på programmet amerikanske Lisa Genovas medrivende "Livet efter dig".

Herefter læser I Peter Høegs samfundskritiske "Effekten af Susan" og siden Vibeke Marx' "Sortehusene".

Krístin Marja Baldursdóttir runder forårets program af med sin "Fra hus til hus". Bogen omtales bl.a. som en moderne, islandsk udviklingsroman.

Både på Ringe Bibliotek og Faaborg Bibliotek er mødegangene: Tirsdage den 26.1., 23.2., 29.3. og 26.4. klokken 16-18.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.