Forældre trækkes for huslejen


Forældre trækkes for huslejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMPROMIS: Ryslinge Kommune kompenserer delvis for strejkelukkede børnehaver

RYSLINGE: Det endte med et kompromis, da Børne- og Kulturudvalget diskuterede om Ryslinge Kommune skal returnere forældrebetalingen for de fem dage, hvor børnehaver og fritidsklubber var lukket på grund af personalets overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Forældrene får ikke alle pengene tilbage. Kommunen beholder et beløb til dækning af de faste udgifter som husleje, lys og varme.

- Administrationen skal lige regne tallene efter, men ejendomsudgifterne er vel 10-20 procent af driften, siger udvalgsformand Mette Steffensen (SF) .

Hun kalder kompromisset en rimelig behandling af de forældre, som ikke har fået passet deres børn.

- De får størstedelen af pengene tilbage, siger hun.

Radikal i mindretal

Jørgen Tyllesen (R) stemte mod beslutningen, fordi han mener, at forældrene bør kompenseres fuldt ud for den ydelse kommunen ikke har været i stand til at levere. Han henviser til, at kommunen både spare løn til personalet og får en andel af den bod medarbejderne skal betale.

- Det har han principielt ret i, bemærker Mette Steffensen, som ellers ikke vil ind på sin egen holdning til spørgsmålet.

Det har Birgit Ryberg (V) ikke noget imod.

- Jeg har det fint med, at vi endte der, men som udgangspunkt syntes jeg ikke, at forældrene skulle have haft penge tilbage, siger Birgit Ryberg.

Hun har selv børn i børnehave og dermed også penge i klemme.

Støtte til strejken

- Vi har oplevet flere forældre, som har støttet pædagogerne og ligefrem opfordret dem til at strejke. Det kan man jo gøre, som man synes, men at man så bagefter kommer til kommunen og kræver penge tilbage. Det bryder jeg mig ikke om, siger Birgit Ryberg.

For kompromisset stemte flertallet bestående af MetteSteffensen (SF), Birgit Ryberg (V), Vivi Bak Kirkegaard (V) og Poul Arne Nielsen (S).

Der er ingen regel om, at kommuner skal betale forældrene tilbage, hvis børnehaver og lignende lukkes på grund af arbejdsnedlæggelser.

Forvaltningen har forhørt sig i såvel Socialministeriet som i Kommunernes Landsforening, hvor vurderingen har været, at det er helt op til kommunen selv at afgøre.

Forældre trækkes for huslejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce