OPVISNING: Tradition og fornyelse med 1. hovedkred's forårsopvisning
RINGE: Sneflokke kommer vrimlende - gymnaster kommer trimlende... ja, man blev jo helt i sanghumør af at gå fra en lille gang søndagssne ind i Ringe Hallen til den traditionsrige forårsopvisning i DGI 1. hovedkreds.

800 gymnaster, store som små, var med i går. Det er lidt færre end i fjor, men det skyldes, at de 250 gymnaster fra Bernstorffsminde og Vejstrup efterskoler har haft så mange opvisninger, at de tog en friweekend.

I minutterne op til klokken 13 kunne man godt mærke, at forårsopvisningen er højdepunktet på vinterens træning.

Forventningsfulde fødder trippede rundt i hallen, og bølger af akvariefiskfarvede gymnastikdragter svømmede frem og tilbage inden det øjeblik, hvor der blev helt stille:

Indmarchen.

- Det er det vigtigste øjeblik, hviskede Mogens Christiansen, der ventede ude i gangen under siddepladserne med sit hold fra Ringe Gymnastikforening.

-Det er sådan en god måde at få startet med de små børn, for de har nok inde i hovedet med alle de bevægelser og rækkefølgen, de skal huske.... Mere nåede vi ikke at tale om, før musikken buldrede i gang. De seks fanebærere stod klar på gulvet, og publikum stod op og klappede gymnasterne ind.

Kredsformand Liselotte Liengaard åbnede opvisningen og glæder sig over at se så mange ledere og hjælpere på hvert hold:

- For mange unge ledere har gennem årene stået med for stort ansvar, og dem ser vi ikke mere til. Jeg tror på, at vi får nogle mere levende foreninger, sagde hun.

Årets forårsopvisning indeholdt to brud med traditionerne. Børn og ungdomshold optrådte mellem hinanden hele eftermiddagen, så det ikke begyndte med de mindste og sluttede med største. Og den store pause var afskaffet.

Tilstrømningen steg jævnt hele eftermiddagen og som altid var der mange tilskuere til de to DGI-hold, aspirantholdet og juniorholdet. Juniorerne havde i år ikke færre end 64 gymnaster på gulvet.

På tilskuerpladserne kunne man i øvrigt møde tusindårsbabyen, Frederik Isak Mayland fra Ringe, der blev født klokken 01.30 1. januar 2000 som den første fynbo i det nye tusindtal.

Han er nu en ordentlig kleppert på 12 kilo og var i går til sit livs første gymnastikstævne sammen med mor, Maria Mayland, far Anders Kjeldsen og sine to søskende for at se storebror Nikolaj lave gymnastik.