For åbenmundet i pressen: Frivillig fyret fra asylcenter

Lars Helmark vekslede sin modstand mod et asylcenter i Faaborg til et stort engagement. Men en kritisk udtalelse til avisen fik ham i onsdags fyret fra sit frivillige arbejde på et center, hvor kun få frivillige er kommet i gang.
Foto: Yilmaz Polat

For åbenmundet i pressen: Frivillig fyret fra asylcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Helmark blev fyret som frivillig på Faaborgs asylcenter, fordi han var for åbenmundet og kritiserede centret i pressen og på Facebook

Faaborg: Man kan ikke være tilknyttet Asylcenter Faaborg som frivillig, hvis man samtidig går ud og kritiserer centret offentligt.

Det har Lars Helmark fået at mærke. Ud over at han er nærmeste nabo til asylcentret på det gamle sygehus i Faaborg, har han arbejdet som frivillig på centret, siden det blev etableret i sommer.

Han har samlet cykler ind, taget asylansøgerne med på cykelture, oprettet et cykelværksted og hjulpet med at besvare de spørgsmål, der måtte opstå, og har som nærmeste nabo fungeret som en slags kontaktperson om aftenen og i weekenderne, når kontoret var lukket.

Men samtidig har han hele tiden forbeholdt sig retten til at forholde sig kritisk til asylcenteret og måden, det bliver drevet på.

Det resulterede onsdag i en fyring, efter Lars Helmark til avisen havde ytret kritik af Asylcenter Faaborgs håndtering af fyrværkeriulykken nytårsnat.

- Jeg har længe været frustreret over, hvordan tingene fungerer på asylcenteret. Nu, syv måneder efter asylcenteret åbnede, er der stadig ikke kommet gang i mange af de frivillige aktiviteter, folk har foreslået og meldt sig til. Der ligger cigaretskodder over det hele, selv om det er forbudt at ryge indenfor på centeret, og de ansatte gør ikke noget for at håndhæve forbuddet. Og i forbindelse med fyrværkeriulykken syntes jeg ikke, ledelsen tog ansvar, selv om jeg forsøgte at råbe dem op i dagene efter, forklarer Lars Helmark.

Brud på kontrakt

Årsagen til fyringen er ifølge daglig leder af Asylcenter Faaborg Helle Kortsen, at Lars Helmark har brudt sin kontrakt.

- Han har overtrådt den fortrolighedserklæring, han indgik, da han blev frivillig. Det er en del af den kontrakt, vi får alle frivillige til at underskrive, forklarer hun.

- Der har løbende været en dialog med Lars Helmark, men det har ikke været muligt at finde en løsning. Han respekterer ikke den kontrakt, han har underskrevet, siger Helle Kortsen.

Har det skidt med fyring

For Lars Helmark betyder fyresedlen, at det nu er slut med at komme på asylcenteret og arbejde for at give asylanterne nogle tilbud i fritiden.

- Jeg har det rigtig skidt med fyringen. I forvejen var vi vel ikke mere end tre frivillige derovre, som var kommet i gang. Jeg håber, kommunalbestyrelsen vil tage sig sammen til at se på, hvordan det center bliver drevet, siger Lars Helmark.

For åbenmundet i pressen: Frivillig fyret fra asylcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce