Folkeuniversietet tager hul på foråret


Folkeuniversietet tager hul på foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Folkeuniversitet tager nu hul på forårsprogrammet for 2016.

Folkeuniversitet har været lidt udfordrede i 2015 af at Det gamle Bibliotek, hvor de normalt holder til, var under renovering. Så de har måttet søge husly hos blandt andet Faaborg Museum, Faaborg Gymnasium og hos FFV.

Som noget nyt har Folkeuniversitetet indført, at streame foredrag fra Aarhus Universitet. Dér kommer folk til foredragene så mange, at ingen foredragssal kan rumme dem. Derfor sætter man kamera og mikrofon på taleren og transmitterer til andre sale - og nu også til Faaborg.

Spørgsmål stilles med sms'er og læses op, det virker. Så foråret byder på seks streamede, alment forståelige, naturvidenskabelige foredrag.

Det første streamede foredrag er den 11. februar.

Folkeuniversitetets første foredrag ligger i Det gamle bibliotek torsdag den 14. januar klokken 19, hvor Claus Christoffersen kommer til Faaborg og fortæller om nok verdens første politolog og spindoktor Machiavelli.

Ud over den berygtede, historisk baserede lærebog for fyrster "Il Principe" i at holde sig ved magten skrev han også "Discorsi," Drøftelser. Heri udvikler han tanker om langtidsholdbare stater og samfund, som giver borgerne frihed til at handle og udvikle sig. Machiavelli tænker at staten under oprettelse eller trusler udefra og indefra kan blive tvunget til at svinge i retning af et handlekraftigt monarki, men at det ikke holder i længden. At holde en stat stabil og et samfund til alle borgeres frihed mener vi, er bydende aktuelt at beskæftige sig med - også for Danmark. "Discorsi" er fundamental for republikanere.

Folkeuniversitets andet foredrag ligger tirsdag den 19. januar, hvor Jørn Boisen kommer og fortæller om Montaigne. Han har lagt grunden til den litterære genre "essais," mest korte tekster, udkast, eksperimenter, forsøg. Læser man hans tre bind Essais fra 1580 bliver man muntert underholdt og oplyst om stort set alt i verden.

På faaborgfolkeuni.dk kan man se hele programmet og læse om indmeldelse og mailliste.

Folkeuniversietet tager hul på foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce