Folkeskole ansætter en "fe"


Folkeskole ansætter en "fe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KORINTH: Travle lærere og mange børn i klasserne er en del af hverdagen på mange folkeskoler - også på Brahetrolleborg Skole.

Derfor kan det af og til knibe med at række en hjælpende hånd ud til de elever, der sidder stille bagest i klassen, og trænger til lidt ekstra omsorg. Men efter sommerferien kommer der en løsning på den slags problemer på Brahetrolleborg Skole.

En vaskeægte skolefe er nemlig blevet ansat - netop til at tage sig af de børn, der behøver ekstra opmærksomhed og nærved i en hæsblæsende skoledag.

Navnet til trods er der ikke tale om et lille bevinget væsen, som flakser rundt i skolegården og sender tryllestøv i alle retninger.

En skolefe er derimod en pædagogisk medarbejder, der skal føre intentionen bag ord som omsorg og trivsel ud i livet.

Lærerne har ikke tid

En af dem der ser frem til den nye skolefes første arbejdsdag er skolebestyrelsesmedlem Mirell Damgaard.

- Vi får en varm og rar person, der kan dække nogle af de behov hos børnene, som lærerne ikke har tid til. I dag har lærerne stort set kun tid til fagligheden, og nu får vi én, der kan hjælpe de elever, der måske er lidt sarte, og som går og trykker sig - én man tør betro sig til, når livet er lidt svært, siger Mirell Damgaard.

Skolefeen ansættes samtidig med, at skolerne i hele kommunen er i gang med at spare, men pengene til fe-ordningen er fundet i kommunens kasse med midler til specialpædagogisk bistand.

Skolefe skal forebygge

Mirell Damgaard fra skolebestyrelsen på Brahetrolleborg Skole ser da heller ikke den nye skolefe som vild luksus midt i en sparetid.

- Jeg tror faktisk, at vi sparer penge i sidste ende, fordi vi forebygger, at der kommer større problemer senere, siger hun

Folkeskole ansætter en "fe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce