Politikere og handlende er enige om, at der skal værnes om Ringes bymidte
RINGE: Føtex får ikke lov at lægge et varehus ved Bygmestervej, hvis det står til Henning Andersen (S), formand for Teknisk Udvalg i Ringe Kommune.

- Heller ikke, hvis der sælges havebrugsvarer, som er defineret som særligt pladskrævende?

- Nej, der slår vi hælene i, siger Henning Andersen.

- Hvad med Jysk?

- Tjah, den er svær. Møbler er pladskrævende, men er sengetøj og viskestykker det, svarer han med et spørgsmål.

Eksemplerne med Jysk og Føtex er tænkt, men illustrerer udmærket vanskeligheden ved at afgrænse, hvilke forretninger Ringe Kommune vil tillade ved Bygmestervej.

Siden august har en cykelhandler og en hvidevareforretning fået grønt lys, og nu frygter Ringe Handelsstandsforening, at udviklingen efterhånden kan underminere detailhandelen i bymidten.

Den bekymring fik tre fra handelsstandsforeningens bestyrelse luft for, da de i går mødtes med Teknisk Udvalg.

De forlod mødet uden garantier om en mere restriktiv administration af reglerne om de pladskrævende varegrupper, men alligevel tilfredse.

- Vi kom ud med en fælles forståelse af, hvordan detailhandelen i Ringe skal udvikle sig, og at den skal koncentrere sig om bymidten, siger Jesper Larsen, formand for handelsstandsforeningen.

Han er opmærksom på, at brancheglidningen gør det svært at lave en skarp definition af forretninger med så pladskrævende varegrupper, at de må ligge uden for bymidten.

- Men vi holder kommunen op på, at reglerne bliver overholdt, siger Jesper Larsen.

Eksempler på brancheglidning er, når blomsterhandlere begynder at sælge vin eller supermarkeder får bøger på hylderne.

Netop i går fremlagde miljøminister Connie Hedegaard (K) i øvrigt forslag til en ny planlov, blandt andet med det mål at beskytte handelslivet i bykernerne, men efter Henning Andersens opfattelse er det for tidligt at sige om loven også forbedrer politikernes mulighed for at styre udviklingen i Ringe.
  • Fyens Stiftstidende