Claus Holdt skal som altid have både sin skildpadde og sin hund med i flyet, når han rejser til Paxos ved Korfu. I år blev skildpadden dog først afvist, men så gik Ekstra Bladet ind i sagen.

Aastrup: Senere på året rejser Claus Holdt fra Aastrup ved Faaborg på sin årlige sommerferie til sit feriehus på den græske ø Paxos i nærheden af Korfu. Og som altid skal han have både skildpadden Buller og hunden Sally med.

Men da han bookede rejsen i efteråret, havde han for første gang bøvl med at få skildpadden med. 

Han plejer at rejse med Star Tour, som siden 2000 har været ejet af det tysk-engelske selskab Tui. I 2016 skiftede Star Tour så også navn til Tui, og nu kunne Claus Holdt pludselig ikke længere får sin skildpadde med. 

Det var lige godt pokkers, tænkte han. Men selv om man bor i Udkantsdanmark helt ude for enden af Østergyden, skal man jo ikke finde sig i hvad som helst. Så Claus Holdt kontaktede Ekstra Bladet, som tog sagen op.

Det hjalp. Selv om Tui egentlig kun tillader hunde og katte med om bord på flyet, fik Claus Holdt alligevel lov til at tage Buller med, som han plejer.

Ifølge Ekstra Bladet vil Tui dog ikke garantere, at skildpadder altid kan komme med fremover. Det må bero på et skøn fra skildpadde til skildpadde. 

Så Claus Holdt kan ikke vide sig helt sikker næste gang. 

Men i år er ferien reddet. 

Skildpadden er en 15 år gammel og ret stor landskildpadde, der til daglig bor i en stor kasse i Claus Holdts stue i det lille fiskerhus på Østergyden. Hunden er en krydsning mellem en cairn terrier og en corgi.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
En lille bog fra Udkantsdanmarks yderste udkant

En lille bog fra Udkantsdanmarks yderste udkant

Et opgør med myterne