Flytter fra København: Internationalt anerkendt designfirma til Faldsled

Tine og Christian Thulstrup Lauesen er på plads i Birkelygaard - med to børn og to firmaer. Familien skal bo i hovedbygningen i baggrunden. I den ene fløj får designfirmaet Ro hovedkvarter. I den anden fløj skal Tine drive gæstehus og B&B med kursusvirksomhed. Foto: Yilmaz Polat

Flytter fra København: Internationalt anerkendt designfirma til Faldsled

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Tine og Christian Thulstrup Lauesen og deres to børn på fire og seks er flyttet fra København til Faldsled, hvor de har købt det gamle vandrerhjem, Birkelygaard.
  • Her får det internationalt anerkendte designfirma Ro, som Christian er medejer af, nu hovedkvarter, mens Tine starter sit eget firma: Birkelygaard Gæstehus og B&B.

Faldsled: Det var i maj 2017. Tine og Christian Thulstrup Lauesen og deres to børn, Vilde på fire og Sylvester på seks, skulle til konfirmation hos Christians bror i Faldsled. Hans ældste datter skulle konfirmeres.

Familien boede på Amager, så det ville være mest smart at blive og overnatte i Faldsled.

- I kan jo bare booke et værelse på vandrerhjemmet inde ved siden af, foreslog broren.

Det gjorde de så. De fik et familieværelse - værelse 4.

"Resten er historie", som man siger, for det blev en weekend, der kom til at ændre deres liv - formentlig for altid.

- Da jeg slog gardinet op om morgenen og så vandet og den lille hest, der gik og græssede på marken, var jeg bare totalt solgt. Jeg vidste bare, at det var det sted, vi havde ledt efter. Og så var der egentlig ikke så langt til beslutningen. Det var her, vi skulle flytte hen, fortæller Tine, som i løbet af weekenden havde fundet ud af, at vandrerhjemmet var til salg.

- Jeg var kommet lidt senere i seng efter festen end Tine og børnene, så jeg kom først over til min bror et par timer senere næste morgen. Da jeg kom derover, greb han fat i mig og sagde: "Jeg tror lige, du skal stoppe din kone. Hun er ved at købe nabogrunden", fortæller Christian.

- Jeg tænkte: "Nej, det kommer ikke til at ske. Jeg kan nævne i hvert fald fem grunde til, at det skal vi ikke". Men da jeg fandt ud af, hvor meget Tine faktisk mente det, begyndte vi at skubbe til alle de barrierer, der var. Og de faldt væk én efter én. Så hvis man på nogen måde tror på skæbnen, så var det lidt skæbnebestemt, at vi havnede her.

Da jeg slog gardinet op om morgenen og så vandet og den lille hest, der gik og græssede på marken, var jeg bare totalt solgt. Jeg vidste bare, at det var det sted, vi havde ledt efter.
Tine Thulstrup Lauesen
Tine og Christian Thulstrup Lauesen
Christian Thulstrup Lauesen:42 år, bosat i København de seneste 20 år, kommer oprindelig fra Kolding.

Gift med Tine i 2009.

Far til Sylvester i 2011 og til Vilde i 2013.

Flyttet til Faldsled i midten af oktober 2017.

Karriere:

2001-2004: Cand.merc. og erhvervsjura på Copenhagen Business School.

2005-2007: Ansat i Illum, København.

2007-2010: Ansat i Københavns Lufthavn.

2010-2014: Ansat i Georg Jensen.

2014-2015: Ansat i Summerbird.

Fra 2015: Medejer af Ro Design Group.

Tine Thulstrup Lauesen:

42 år, bosat i København de seneste 22 år, kommer oprindelig fra Stevns.

Gift med Christian i 2009.

Mor til Sylvester i 2011 og til Vilde i 2013.

Flyttet til Faldsled i midten af oktober 2017.

Karriere:

1997-2003: Ansat som tjener i Restaurant Grøften i Tivoli.

2003-2006: Ansat i Incoming rejsebureau, Tumlare Corporation.

2007-2010: Uddannelse som socialrådgiver på Den Sociale Højskole, Frederiksberg.

2007-2011: Stewardesse i Cimber Sterling.

2012-2014: Socialrådgiver i København Kommunes Rusmiddelcenter.

2014-2017: Socialrådgiver i Sct. Ols Dagbehandling, Vimmelskaftet, København.

1. januar 2018: Stifter virksomhed og overtager Birkelygaard Gæstehus og Bed & Breakfast i Faldsled.
Værelse 4 på vandrerhjemmet blev familiens skæbne. Her blev Tine totalt forelsket i stedet, da de boede der i maj, hvor de var til konfirmation hos Christians bror, der bor i naboejendommen. Og nu har de købt Birkelygaard. Foto: Yilmaz Polat
Værelse 4 på vandrerhjemmet blev familiens skæbne. Her blev Tine totalt forelsket i stedet, da de boede der i maj, hvor de var til konfirmation hos Christians bror, der bor i naboejendommen. Og nu har de købt Birkelygaard. Foto: Yilmaz Polat

Rigtigt på landet

Tanken om at flytte på landet var dog ikke helt fremmed for dem.

- Vi havde boet i København de seneste 22 år. Vi boede i en villa på Amager. Vores dreng skulle starte i skole efter sommerferien. Christian har villet på landet i mange år, og vi havde også ledt lidt forskellige steder, ved Køge og Roskilde og sådan noget. Men jeg tænkte, at hvis vi skulle flytte på landet, så skulle vi gøre det rigtigt. Christians bror og svigerinde købte deres yndige bindingsværkshus i Faldsled for to år siden, og vi havde jo besøgt dem og vidste, hvor begejstrede de var blevet for Faldsled. Vi vidste, at her er masser af driftige mennesker og et fantastisk sammenhold, hvor man kommer hinanden ved, siger Tine.

- Efter konfirmationen brugte vi de næste 14 dage på at fjerne alle barrierer, og vi tog over og snakkede med ejerne af vandrerhjemmet, Jytte og John Vangshold. Jeg sov ikke i de 14 dage. Jeg var bare så nyforelsket, griner Tine.

- Vi sejler en del, og Tine har tit sagt, når vi set et hyggeligt sted, at her burde vi lave bed and breakfast, nævner Christian.

- Ja, men jeg havde hele tiden troet, at det var et seniorprojekt. Men nu passede det hele bare. Sylvester skulle i skole, vi ville få Christians bror og hans familie i baghaven, og der fulgte en forretning med, fortsætter Tine.

Familien har solgt villaen på Amager og bor nu i Birkelygaards gamle hovedbygning fra 1676. Foto: Yilmaz Polat
Familien har solgt villaen på Amager og bor nu i Birkelygaards gamle hovedbygning fra 1676. Foto: Yilmaz Polat

Bygningerne passer perfekt

Bygningerne på Birkelygaard passer perfekt til familiens planer. Den gamle hovedbygning fra 1676 er nu familiens nye hjem.

Derudover er der to fløje fra begyndelsen af 1900-tallet. I den ene fløj, hvor der i dag er garage og værksted, skal det internationalt anerkendte designfirma Ro have hovedkvarter.

Christian ejer firmaet sammen med tre andre, heriblandt designer Rebecca Uth, som han arbejdede sammen med i Georg Jensen indtil 2013.

- Vi var nogle stykker, der forlod Georg Jensen, fordi vi følte, at de nye ejere, der overtog firmaet, ikke helt havde den rette forståelse for dansk design og Georg Jensens dna. Derfor brød vi ud og skabte Ro. Det første par år var jeg blot med på sidelinjen, men i 2015 stiftede vi et nyt selskab og skabte et nyt hold omkring Rebecca Uth, fortæller Christian.

Ro er især kendt for at skabe brugskunst og interiør af meget høj kvalitet i glas, keramik, træ og metal. For eksempel vaser, skåle og tallerkener.

Firmaet har i høj grad fokus på det internationale marked, og det siger noget om firmaets internationale profil, at hjemmesiden udelukkende er på engelsk.

- Kan man godt flytte sådan et firma fra Holmen i København til et tidligere vandrerhjem i Faldsled?

- Det håber vi. Vi har vurderet, at vi ikke længere i samme grad har brug for en base i København. Vi prioriterer i høj grad messer i Paris, Frankfurt og Milano, og det sker ikke så tit, at der kommer kunder til Danmark. Og når der gør, har vi et samarbejde med Fredericia Furniture om, at vi kan bruge deres showroom i København. Bagefter kan vi fortsætte hen i Illums Bolighus, hvor vi har en "shop in shop", og så kan vi slutte med frokost på en af de gourmetrestauranter, der bruger vores stel og produkter. Så på den måde har vi en hel lille Ro-rute i København, forklarer Christian.

- Vi har stadig vores kreative team i København, men det er så meningen, at de kommer herover to dage hver 14. dag, og så kan de selvfølgelig bo i vores værelser.

I den fløj, hvor Ro får hovedkvarter, skal der indrettes showroom, tegnestue og kontor.

Ud over Christian får endnu en medarbejder arbejdsplads i Faldsled.

- Ja, det er lidt sjovt. Vi har ansat Louise Reuter Larsen, som oprindelig kommer fra Faaborg, men har arbejdet hos Hay i København i 10 år. Jeg hørte, at hun gerne ville stoppe og flytte tilbage til Faaborg, fortæller Christian.

De er allerede i fuld gang med at sætte den fløj i stand, hvor Tine skal drive sit gæstehus. Det hele bliver shinet gevaldigt op, så de ni værelser får et løft i forhold til deres hidtidige standard som vandrerhjem.

- Vi kan jo udstyre dem med nogle af produkterne fra Ro, og vi kan ligeledes her drage fordel af vores tætte samarbejde med andre lys-, interiør- og møbelbrands i Danmark.

Ud over værelserne bliver der konferencelokale i den tidligere tv-stue, så det er også tanken, at der skal være kursusvirksomhed på stedet.

Heroppefra har Tine og Christian en formidabel udsigt, både til vandet og til Christians brors liebhaverejendom, der er nabo til Birkelygaard. Foto: Yilmaz Polat
Heroppefra har Tine og Christian en formidabel udsigt, både til vandet og til Christians brors liebhaverejendom, der er nabo til Birkelygaard. Foto: Yilmaz Polat

Hele familien snart samlet

Familien føler allerede, at de er faldet godt til i Faldsled. For eksempel blev de pludselig en del af byens årlige julearrangement.

- Det var helt vildt. Vi havde lavet en lille bod og solgte nogle af vores 2. sorteringsprodukter, og der kom jo omkring 10.000 mennesker.

Christians bror, Frederik Lauesen, der er sportschef på TV2, bor som sagt med sin kone og tre børn inde ved siden af. Men det bliver bedre endnu.

- Ja, vores forældre har besluttet at flytte fra Kolding til Faaborg. Så de har købt hus på Fjordtoften. Det bliver helt perfekt. Vilde går i Ringgårdens Børnehave, så de kan nemt hente hende engang imellem.

Storebror Sylvester er netop startet på Svanninge Skole her i efteråret.

Så det er næsten et helt lille familie-dynasti, der inden for et par år har slået sig ned i Faaborg og Faldsled.

Ro finder ro i Faldsled

Hele atmosfæren omkring de smukke gamle bindingsværksejendomme er som skabt til alt det, Ro står for.

- Navnet ro er jo et helt bevidst valg. Ligesom med "Volkswagen - das Auto". Vi bruger et ord, som er meget dansk og signalerer de værdier, firmaet står for. Når man vil skabe det ypperste inden for dansk design, handler det om at skabe ro omkring sig, for det tager lang tid. Vi starter fra scratch hver gang, og det kan godt tage halvandet år at få et produkt på markedet.

- Vi går lidt imod strømmen og forsøger at vende tilbage til værdierne i dansk designs guldalder. Vi vil gerne gå imod "brug og smid væk"-kulturen og vise folk værdien i at have noget, der kan holde gennem generationer, ligesom flere produkter fra eksempelvis Royal Copenhagen, forklarer Christian.

Op ad bakke

Familien Thulstrup Lauesen er på alle måder "guld" i forhold til Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi. En velfungerende familie fra København med to små børn - og så har de oven i købet gang i to firmaer fra starten, det ene endda med internationalt tilsnit.

- Men det har godt nok været op ad bakke. Det er jo et helt forkert postnummer. Det er en blandet ejendom, hvor der både er privatbolig og erhverv. Den er registreret som landbrug med 27.000 kvadratmeter jord, og det er en bindingsværksejendom. Så alt var umuligt. Det var alt for komplekst for banker og forsikringsselskaber. Ingen ville træde ind i det. Af de fem største aktører i Danmark ville ingen have noget med det at gøre. I Nordea kom jeg de første fem gange kun til at snakke med en robot. Det var først, da vi fik fat i Handelsbanken, og deres direktør i Odense selv tog herned og tjekkede tingene og så vores detaljerede forretningsplan, at det lykkedes. Selv om vi havde solgt vores hus på Amager for mange penge, havde det været lettere at købe en endnu større villa på Frederiksberg end at flytte herned, siger Christian og tilføjer:

- Så man kan ikke undgå at blive en lille smule stødt på manchetknapperne, hvilket vi er flere, der har gjort den afgående borgmester Christian Thygesen opmærksom på. Det er man simpelthen nødt til at få gjort noget ved, understreger Christian Thulstrup Lauesen.

Flytter fra København: Internationalt anerkendt designfirma til Faldsled

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce